Нежна като цвете

5 подхранващи и хидратиращи маски за суха кожа

Как да върнем еластичността и живината й

24.07.2019г. / 11 50ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

За да е здрава и жизнена, сухата кожа се нуждае от 100% натурални продукти. Използвайте ги в рутината си за красива и подхранена кожа, за да ви отвърне тя със сияние, еластичност и младост.

Ако кожата на лицето ви е суха, тя се нуждае от по-дълбоко подхранване и хидратиране, за да се чувства добре, да няма усещане за опънатост и да не се създават условия за ранна поява на бръчки.

Домашни маски за премахване на черни точки>>>

Предлагаме 5 начина да подхраните и овлажните сухата си кожа, особено през лятото и зимата, когато температурите са в двата екстремни полюса – от прекалено топло до твърде студено.

Маска с кисело мляко и папая

За да си направите тази маска са ви нужни 1 чаша кисело мляко и 3 супени лъжици намачкана или пресована на пюре добре узряла папая. Разбъркайте ги добре. Нанесете сместа върху добре почистена и подсушена кожа. Не забравяйте да нанесете и върху врата и деколтето. Оставете маската да действа 20 минути, след това изплакнете с хладка вода.

Маска с тиква

Тиквеното пюре е чудесно за суха кожа, защото подхранва в дълбоките слоеве на кожата и я изпълва с жизненоважни микроелементи. Направете си маска с 1 чаша тиквено пюре, ½ чаша кокосово мляко и 1 чаена лъжица (без връх) канела. Разбъркайте добре сместа и нанесете с масажиращи движения върху лицето. Оставете да подейства за 10-15 минути. След това изплакнете с топла, но не гореща вода.

Розова вода и глицерин за суха кожа

Тази комбинация е чудесна за дълбоко хидратиране и подхранване на сухата кожа. Необходими са ви ¼ чаша глицерин и ½ чаша розова вода. Смесете съставките и ги съхранявайте в подходяща бутилка. Нанасяйте с добре напоен памучен тампон всяка вечер вместо тоник за лице.

Полезни домашни маски за лице>>>

Свързани статии

Кокосово масло

Натуралното кокосово масло е чудесен хидратант, проникващ дълбоко и подхранващ сухата кожа. За по-добро проникване масажирайте кожата 10 минути с кокосово масло, след което го оставете да попие. След още 30 минути изплакнете лицето с хладка вода.

Скраб със зехтин и захар

Зехтинът е много богат на мононенаситени мастни киселини, които проникват в кожата, подхранват я, изграждат клетките и им помагат в процеса на регенериране. Освен това зехтинът е и сред най-добрите естествени хидратанти. Захарта пък допринася за нежното ексфолиране на кожата, премахване на мъртвите клетки и нечистотии, полепнали по повърхността на кожата.

7 чудодейни маски за лице>>>

В купа смесете 1 супена лъжица зехтин с 1 супена лъжица захар. Можете да добавите и малко мед, който има антибактериални и също така подхранващи свойства. Нанесете сместа с пръсти, като правите кръгообразни движения. Масажирайте 5-6 минути. Оставете да подейства още 15 и измийте с хладка към топла вода.

Коментирай