Нежна като цвете

Любимите 8: Грижа за кожата

За повече красота

01.03.2021г. / 08 21ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Az-jenata.bg

Снимка: Az-jenata.bg

Скъпи дами, с наближаването на най-женския ден в годината - 8 март, решихме да ви представим поредицата ни, посветена на този празник. Рубриката се казва "Любимите 8" и в нея ще ви разкажем за нашите предпочитания и любими продукти в различни области - здраве, красота, мода, дом, пътувания. В осем поредни теми ще споделим нашите любими 8 неща, за които ще ви разкажем любопитни и интересни детайли. Започваме поредицата с тема, посветена на красотата и грижата за кожата ни.

Жените обичаме да се глезим, особено когато говорим за грижа за кожата. Всяка дама си има свой сет от любими съставки и козметични грижи за кожата. Вижте 8 от тях, които са ни любими и техните ползи за здравето и красотата на кожата.

1. Подхранване с кокосово масло

Едно от най-често използваните и любими грижи за кожата на много дами е богатото кокосово масло. Без значение дали е част от разкрасяващия ни ритуал за кожата на лицето или тялото, маслото укрепва кожата, спомага за елиминиране на мъртвите кожни клетки, има антибактериални, антивирусни, противогъбични и антиоксидантни свойства. Кокосовото масло лесно се абсорбира и е подходяща грижа дори и за дамите със смесен тип кожа, тъй като не запушва порите. Кожата както всеки друг орган в тялото се нуждае от постоянно осигуряване на кислород и важни хранителни елементи. Затова не пропускайте да добавите и към менюто си кокосово масло. Тук може да видите и няколко рецепти с него.

2. Пачове за очи

Ако все още не сте го пробвали, пластирите за околоочен контур са чудесна грижа за деликатната кожа в тази зона на лицето. Може да откриете разнообразни варианти, според съставките, които са акцент в тях. Пачовете за очи могат да се ползват по всяко време на деня. Когато се приложат върху кожата усещането е за лекота, хлад, снемане на умората. Благодарение на тях, намаляваме подпухналостта, тъмните кръгове, бръчките, стягаме и подхранваме кожата около очите. Помагат ни да изглеждаме по-свежи именно заради съставките в тях, сред които хиалуронова киселина, витамин С, кофеин и други.

Разкрасяващи маски за очи за всяка зодия

3. Флорални води

Удоволствие за кожата и ароматен начин да намалим стреса върху нея, но и ние да се освободим от напрежението на ежедневието, благодарение на уникални аромати. Флоралните води се извличат от дестилацията на ароматни растения, от които се извличат и етерични масла. Пример за флорална вода е любимата ни розова. Предимствата на използването на флорални води е, че освежават, хидратират, успокояват кожата. Какъв вид да изберете за вашата кожа, вижте тук.

4. Термална вода

Незабавна свежест по всяко време на деня, навсякъде – в офиса, на плажа. Термалните води са чудесни, защото могат да се ползват и върху грим, ако имате стресов ден в работата и искате просто бързо да снемете напрежението. В аптечната мрежа може да избирате между различни видове термална вода. Най-общо казано за тях е, че те са богати на минерали и микроелементи. Успокояват кожата след обезкосмяване, при слънчево изгаряне, подсичане, подходящи са за чувствителни кожи. В допълнение хидратират и остава усещане за мекота.

5. Хума

Още преди векове са намерили приложение на хумата с цел подобряване на общото здравословно състояние. Това, което я прави специална в грижата за кожата е, че хумата ѝ помага да бъде по-стегната, подхранена, облекчава акнето, намалява появата на бръчки. Може да я комбинирате с розова вода, билкови отвари, мед, кисело мляко. Може да избирате между различни видове хума, за някои от тях може да прочетете тук.

6. Хиалуронова киселина

Кожата ни е жадна за нея, затова си я набавяме чрез консумацията на някои храни или добавяме козметична грижа, обогатена с нея, правим си козметични разкрасяващи масажи и процедури при специалист. Хиалуроновата киселина спомага за намаляване вредното влияние на стреса и околната среда върху кожата, подхранва. Помага за задържане на влагата в кожните клетки, забавя появата на бръчки, бързо се абсорбира.

7. Витамин С

Откриваме го в редица козметични грижи за кожата, включително и някои серуми. Витамин С е мощен антиоксидант. Това, което го прави специален за кожата е, че ѝ помага да остане добре хидратирана, спомага за синтеза на колаген, бори се срещу пигментацията, подобрява тонуса на кожата, намалява зачервяванията.

Свързани статии

Също така изглажда фините бръчки, намалява риска от появата на тъмни кръгове около очите, забавя процесите на стареене на кожата.

8. Мед

Дар от природата, а кожата ни го обича. Медът е една от най-добрите натурални грижи за нашата красота. Смята се, че прилагането му може да облекчи състояния като акне, псориазис. Медът оставя едно усещане за мекота и гладкост върху кожата, но в същото време я и стяга. Подхранва я, подобрява тена ѝ и спомага за избледняване на повърхностни белези от пъпки, рани. Чудесен е за домашните ни маски за лице. Вижте няколко идеи тук.

Снимки: iStock

Коментирай