Книги

„Целуни момичетата“ – Джеймс Патерсън

Ново издание на един от най-знаковите романи на майстора на трилъра

02.01.2019г. / 09 08ч.
Аз жената
Корица: издателство "Хермес"

Корица: издателство "Хермес"

Готови ли сте за поредното вълнуващо трилър приключение с детектив Алекс Крос?

Детективът психолог Алекс Крос залавя известен убиец и се превръща в медийна звезда. Той се заклева повече да не преследва извратени психопати, но няма друг избор, когато племенницата му Наоми изчезва безследно. Местната полиция смята, че красивата студентка по право е поредната жертва на сериен убиец, който нарича себе си Казанова. Той отвлича, изнасилва и убива красиви млади жени в американския Юг. Казанова изглежда неоткриваем – внимателен е, не допуска грешки и не оставя следи. Още един брутален убиец, известен като Галантния посетител, върлува в Лос Анджелис. Но дали двамата се съревновават, или действат съвместно?

Казанова отвлича стажант-лекарката Кейт от дома ѝ и я превръща в поредния трофей в колекцията си. Борбената млада жена обаче успява да избяга и става партньор на детектива.

Единствено Алекс Крос е способен да разбере подбудите на двете чудовища в човешки образ. Но дали разполага с достатъчно време, за да разкрие истинската им самоличност и да спаси Наоми?

Неслучайно Пъблишърс Уикли определя Джеймс Патерсън като „Кралят на бестселърите“. След като печели награда „Едгар“ за дебютния си роман през 1977 г., книгите на знаменития писател са продадени в над 380 милиона екземпляра в цял свят. През последните години Патерсън е имал повече бестселъри №1, отколкото Джон Гришам, Том Кланси, Джоан Роулинг и Дан Браун, взети заедно. Включен е в книгата за рекордите на „Гинес“ с 31 романа с твърди корици, заели първа позиция в класацията на „Ню Йорк Таймс“, и общо 45 заглавия, попаднали в същата класация.

Неговият емблематичен герой Алекс Крос е сред любимците на поколения почитатели на криминалните трилъри. Три от романите за детектива психолог, сред които и „Целуни момичетата“, имат филмови адаптации с участието на популярни холивудски звезди като Морган Фрийман, Ашли Джъд, Тайлър Пери и други.

Освен на писане, Патерсън посвещава огромна част от времето си и за благотворителност, като влага усилия и средства в редица каузи, подкрепящи четенето.

На книжния пазар от 18 декември 2018 г.
Превод: Огнян Алтънчев
Обем: 360 стр.
Издателство: „Хермес“
ISBN: 978-954-26-1863-8
Корична цена: 17,95 лв.

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати