Reality/TV

Десислава Атанасова: Винаги са ме вълнували социалните теми

Десислава Атанасова е сред новите лица на новините на Bulgaria ON AIR

31.10.2016г. / 13 00ч.
Аз жената
Десислава Атанасова. Снимка:  Bulgaria ON AIR

Десислава Атанасова. Снимка: Bulgaria ON AIR

По случай рождения ден на Bulgaria ON AIR телевизията показва другите лица на водещите – техните интереси извън професията, хобита, лични моменти и всичко, което ги превръща в хората, на които се доверявате, когато избирате Bulgaria ON AIR.

Десислава Атанасова е сред новите лица на новините на Bulgaria ON AIR, но вече е добре позната на зрителите като водещ на централната емисия на Новините ON AIR. Тя е част от промяната на телевизията към политематичен профил – присъединява се към екипа през есента на 2015 г.

„Изключително впечатление ми направи как колегите ме посрещнаха и приеха тук, въпреки че дойдох от малка телевизия.“, споделя Десислава.

Преди това трупа телевизионен опит в местна медия в Благоевград, където поема различни ресори – съд, прокуратура, полиция, здравеопазване и социални проблеми. И до днес Десислава има интерес към социалните теми и истинските човешки истории. Вълнува се от каузи, свързани с деца. Мечтата ѝ е да направи „Училище за истинските неща“.

В студиото „Днес“ с Константина Живова тя разкри повече за отношението си към професията и повдигна завесата над личния си свят.

„В Новините ON AIR залагаме на много истински човешки истории“, казва Деси и уточнява, че никой не е избрал журналистическата професия, само за да работи нещо.

За новинаря няма почивка от информационния поток. Когато не води емисия, Деси е репортер от мястото на събитието и признава, че постоянно проверява телефона си за последните новини, независимо дали е в почивка или не.

„Винаги са ме вълнували социалните теми. Търся причините за случаите, в които пребиват възрастни хора за два лева, изключителната бедност, която води до агресия, агресията в училище...“, споделя тя.

Коментирай