Меню

Френски байганети с пудра захар

22 февруари 2022 | 11:44 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 и ¼ чаени лъжици суха мая 
1 и ½ чаши топла вода 
½ чаша захар
1 чаена лъжица сол 
2 яйца 
1 чаша кондензирано мляко 
7 чаши брашно 
¼ чаша свинска мас 
1 л олио за дълбоко пържене 
¼ чаша пудра захар
40 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

В голяма купа смесете маята с топлата вода. Разбъркайте. Изчакайте да шупне леко. Добавете захарта, солта, яйцата, кондензираното мляко и разбъркайте много добре. Към сместа добавете 4 чаши брашно и разбийте с миксер, за да се смесят добре. Добавете маста и останалите 3 чаши брашно. Разбийте. Покрийте с фолио и охладете тестото в хладилник за 24 часа.

Разточете тестото върху набрашнена повърхност. Нарежете на квадратчета. Загрейте олиото в дълбока тенджера за пържене. Пържете байганетите до златисто. Отцедете ги върху хартия. Сервирайте обилно поръсени с пудра захар.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 2 години )
До Анонимен: Може би от байгън.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 2 години )
"байганети" от Бай *** ли произлиза?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар