Меню

Овчарска салата

1 януари 2016 | 10:55 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
1 краставица
3 домата
100 г пресни или консервирани гъби
100 г сирене
150 г шунка
сол, черен пипер
зехтин, оцет
2 твърдо сварени яйца
3 печени и обелени чушки
5-6 маслини
1 глава лук
няколко стръка магданоз

Продукти
Приготвяне

Всички зеленчуци се нарязват като за салата и се слагат в купа. Към тях се добавят нарязаните на фини ивици гъби, наситненият магданоз и нарязаната на фини парченца шунка. Всичко се разбърква много добре.

Салатата се украсява с твърдо сварени яйца нарязани на полумесеци, натрошено сирене и няколко маслини. Когато се сервира, може да се овкуси по желание със сол, черен пипер, зехтин и оцет.

Снимка: istock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай