Меню

Лека салата с горски плодове, пилешко и спанак

16 юли 2016 | 13:00 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
300 г бейби спанак
100 г ягоди
100 г малини
1 шепа боровинки
150 г чери домати
200 г пилешки гърди, печени
50 мл зехтин
1 щипка пресен босилек, нарязан
1 лимон
1 супена лъжица мед
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
40 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Предварително изпечете пилешките гърди и ги охладете. Нарежете ги на средно големи парчета. За да направите дресинга в блендер смесете меда, зехтина, босилека, сока и кората на лимона.

Измийте бейби спанака и го сложете в купа цял заедно с дръжките. Към него добавете пилешкото и нарязаните на половинки чери домати, както и нарязаните плодове. Овкусете с дресинга и поръсете със сол и пипер

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай