Меню

Пълнено пиле

24 юни 2013 | 10:16 | Аз жената
Добави в любими
1 бр пиле над 1,500 кг
50 г масло 
За плънката:
200 мл олио
2 връзки праз лук
500 г сурови гъби
2 бр моркови
250 г ориз
джоджен
черен и червен пипер
кимион
сол 
За гарнитурата:
2 кг зеле
0,5 кг картофи
0,050 л олио
червен и черен пипер
кимион

Продукти
Приготвяне

Всички продукти се задушават в мазнината за плънката(по реда в който са дадени за плънка), прибавя се 200 мл вода при непрекъснато бъркане, докато ориза поеме водата. Напълваме пилето и зашиваме. След това под крака цепваме кожата и пълним към гърба и корема, зашиваме и по същия начин пълним и под другия крак. Намазваме пилето с размекнато масло, смесено с червен пипер и сол. Наоколо слагаме зелето и картофите, разбъркани с подправките, сипваме в тавата 300 мл вода, завиваме с фолио и печем 1 ч. и 30мин на 250 градуса, махаме фолиото и печем още 15-20 минути до хубаво зачервяване.

Рецептата е участвала в конкурса „Празнични трапези“.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
*** ( преди 10 години )
Много по-апетитно става, ако пилето се обезкости цяло, като се оставят само костите по крилете и трътката. Отново запълнено с плънка и запечено само с картофи става нещо невероятно вкусно
отговор Сигнализирай за неуместен коментар