Меню

Пилешко със сметанов сос и гъби

29 октомври 2016 | 11:49 | Илияна Николова
5 от 11 гласа
Добави в любими
500 г пилешки гърди
200 г гъби по избор
1 чаша течна готварска сметана
3 лъжици брашно
½ малко пакетче масло
1 щипка черен пипер
1 щипка сол
1 щипка червен пипер
60 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Пилешките гърди се нарязват на едри парчета. Овалват се в подправките, брашното и солта. След това се запържват в маслото, предварително сгорещено в дълбок тиган. Месото се разбърква непрекъснато, за да не загаря.

Гъбите се измиват и обелват. Добавят се към месото заедно с малко вода. Ще се образува сос, който ще оставите да поври няколко минути. След това добавете и сметаната. Разбърквайте непрекъснато. Когато ястието заври отново и сгъсти леко соса си, е готово.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай