Меню

Пилешко роле в бутертесто

2 февруари 2017 | 12:09 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
200 г крема сирене
150-200 г сирене чедър
1 скилидка пасиран чесън
черен пипер на вкус
няколко стръка ситно нарязан див лук
3 бр пилешки гърди
около 12-15 парчета прошуто
2 листа бутер тесто
60 мин.

  • Порции: 3

Продукти
Приготвяне

В купа смесете съставките за плънката. Направете страничен надлъжен разрез на пилешките гърди, за да се получи нещо като джоб, в който да сложите от плънката. След това върху дъска за рязане подредете 4-5 парчета от шунката, поставете напълненото месо и завийте на руло.

В добре загрят тиган с малко мазнина запечатайте за няколко минути ролето. След това от бутертестото изрежете правоъгълник, малко по-голям от размера на месото. Поставете ролето в него, намажете тестото по краищата с малко жълтък и поставете още едно парче от тестото.

Изрежете излишните краища и с помощта на вилица ги запечатайте. Намажете с жълтък и печете в предварително загрята фурна на 190 градуса за 30 минути.

Снимки: Facebook

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай