Меню

Пилешки гърди с праскови и соев сос

9 юни 2018 | 05:50 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500-600 г пилешки гърди
1 буркан компот от праскови
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
3 супени лъжици зехтин
2 супени лъжици соев сос
1 щипка риган
2 скилидки чесън 
1 супена лъжица дижонска горчица
60 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Овкусете пилешкото с подправките от двете страни. Отцедете прасковите от сока. Нарежете ги на едри парчета. Разбъркайте ги заедно със зехтина, соевия сос, горчицата и пресования чесън. Печете пилешките гърди в намазнена тавичка в предварително загрята на 220 градуса фурна до златисто или за около 30 минути.

Извадете тавата от фурната. Добавете към пилето и парченцата праскови заедно със соса. Намажете месото отгоре със соса и върнете във фурната за още 10-15 минути.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай