Меню

Хрупкави панирани пилешки филенца

20 юни 2018 | 06:28 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500 г пилешки гърди
2 яйца
1 чаша корнфлейкс
2 супени лъжици соев сос
2 супени лъжици зехтин
1 щипка черен пипер
1 щипка сол
1 щипка червен пипер
1 щипка риган
1 щипка лют червен пипер
300 мл прясно мляко
олио за пържене на маслена баня (около 500 мл)
45 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Нарежете пилешкото на едри хапки. Поставете го в прясното мляко за няколко часа или за през нощта, за да стане възможно най-крехко. След това го извадете и го отцедете добре.

Смесете подправките. Разбъркайте ги със соевия сос. Оваляйте много добре месцата в сместа. Натрошете на ситно корнфлейкса. Разбийте яйцата. Натопете всяко филенце първо в яйцето, след това във флейкса.

Пържете филенцата в сгорещеното олио до златиста коричка.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай