Меню

Печени бутчета с пресни картофи и розмарин

29 юни 2018 | 19:00 | Илияна Николова
Добави в любими
500 г пресни картофи
5 бутчета
50 г масло 
сол
черен пипер
червен пипер 
3 стръка розмарин
2 стръка магданоз
60 мин.

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Нарежете картофите на полумесеци. Овкусете бутчетата с червен и черен пипер, както и малко сол. Загрейте маслото в тиган на средна температура и запържете леко бутчетата от всички страни. 

Преместете ги в тава за печене. Около тях поставете и нарязаните картофи. Поръсете с подправки и още малко масло. Отгоре поставете и стръкчетата розмарин, който ще отстраните след като ястието е готово. 

Печете в предварително загрята на 220 градуса фурна за около 30 минути под фолио. След това го свалете и печете още 10-15 минути до образуването на златиста коричка. 

Снимка: istock

Вижте и:

Най-вкусните рецепти с пиле

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай