Меню

Рецептата на Опра Уинфри за хрупкави бутчета

22 юли 2018 | 06:29 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
6 бр пилешки бутчета
3 бр пилешки гърди без кожа, нарязани на половини
3 и ½ чаши ледена вода
1 чаша нискомаслено кисело мляко
За панировката:
1 чаша галета
1 чаша брашно
1 супена лъжица черен пипер
½ супена лъжица чеснов прах
½ чаена лъжица босилек
½ чаена лъжица риган
1 щипка мащерка
90 мин.

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Любимата рецепта на Опра Уинфри имитира панирани бутчета и пилешки гърди, но всъщност месото е печено, което го прави по-здравословно.

Загрейте фурната на 200 градуса. Намажете тавичка за печене с растителна мазнина по избор. Сложете пилешките бутчета и гърди в ледената вода. Сложете киселото мляко в друга купа. Оставете и двете купи настрана. 

Смесете всички съставки за така наречената панировка в отделна купа и разбъркайте. Извадете две парчета от пилешкото, отцедете го от водата. Топнете ги в киселото мляко. След това оваляйте в панировката. 

Направете това с всички бутчета и късове пилешки гърди. Подредете ги в подготвената намазнена тава за печене. Печете за около 1 час, като периодично обръщате месото. 

Снимка: istock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай