Меню

Пилешко с куркума, патладжани и сладък картоф

1 април 2019 | 06:40 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 броя пилешки гърди без кост
2 супени лъжици зехтин
1 сладък картоф на кубчета 
½ глава червен лук, нарязана
1 малък патладжан, нарязан
2 скилидки чесън, пресовани 
1 супена лъжица настърган джинджифил 
2 чаени лъжици куркума
½ чаша пилешки бульон
45 мин

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Загрейте голям тиган на средна към висока температура. Сложете нарязаното пилешко в него. Запържете до кафяво, като разбърквате постоянно за около 5 минути. Добавете сладкия картоф и лука. Готвене с разбъркване, докато лукът стане полупрозрачен. След това добавете патладжана, чесъна, джинджифила и куркумата. Гответе, докато започнат да се отделят аромати. Залейте с бульона, намалете котлона и оставете да покъкри за около 20 минути, докато се сгъсти.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай