Меню

Пилешка енчилада

12 март 2020 | 06:08 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 и ½ чаши сварено пилешко на късове 
1 супена лъжица масло 
½ чаша нарязан пресен лук
½ чаена лъжица чесън или чеснов прах
100 г зелени люти чушки 
300 мл гъбен бульон
½ чаша заквасена сметана
1 чаша настъргано сирене чедър 
6 тортили 
¼ чаша прясно мляко
60 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете тава за печене с мазнина. В тиган на средна температура разтопете маслото и сотирайте лука. Добавете чесновия прах и нарязаните люти чушки, бульона и сметаната. Разбъркайте добре. Запазете ¾ от соса настрана. Останалият сос прехвърлете в тигана. Добавете пилешкото и ½ чаша от чедъра. Разбъркайте добре.

Напълнете всяка тортиля с плънката и завийте на руло. Подредете ги в подготвената тава. В малка купа смесете запазените ¾ сос с млякото. Залейте енчиладите в тавата със соса. Покрийте с останалото сирене чедър. Печете за 30 минути до златисто.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай