Меню

Пълнено пиле по италиански

12 ноември 2009 | 12:31 | Аз жената
3 от 1 гласа
Добави в любими
1 цяло пиле
2 моркова
200 г ориз
1/2 ч. ч. олио
1 връзка магданоз
1 стрък праз
1 кг картофи
1 пакетче масло
сол и пипер на вкус

Продукти
Приготвяне

Празът и морковите се почистват и нарязват. Задушават се с олиото и 1/3 от маслото и ориза. Подправят се със сол и пипер на вкус. Добавя се чаша вода. Оставя се да поизври и се сваля от котлона.
С тази плънка се пълни измитото и осолено пиле. Поставя се в плик за печене или в тава, намазана с олио, заедно с обелените цели картофи, поръсени с магданоз, останалото масло, сол и чаша вода.
Пече се на умерена (160-180 градуса) фурна за около 60 минути.
Добър апетит!

* * *

Пригответе още:
Пълнено печено пиле
Пиле по баски
Пиле по мексикански
Пиле по белгийски
Пиле по аржентински
Всички рецепти с пиле на едно място

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай