Меню

Салтимбока със свинско и шунка

14 май 2015 | 12:14 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
4 броя свински вратни пържоли, начукани
300 г сирене гауда
4 големи резена пражка шунка
300 г пресен спанак
½ щипка сол
½ щипка черен пипер
45 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Начукайте месото. Овкусете го със сол и черен пипер. Поставете го върху лист шунка. Върху него разстелете  малко от нарязания пресен спанак и гаудата. Направете това с всяка пържола.

Завийте месото с пълнежа на руло и захванете с клечка за зъби. Пържете в сгорещено олио на маслена баня. Добре е месото почти да плува в мазнината. След като е готово, поставете рулата върху кухненска хартия, за да се отцеди мазнината.

Сервирайте с гарнитура от салата капрезе и царевица.

Снимка: личен архив

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай