Меню

Свински котлети с боровинков сос

13 ноември 2015 | 11:50 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 супена лъжица зехтин
4 обезкостени свински стека
Сол и черен пипер на вкус
1 и ¼ чаши сухо бяло вино
2 скилидки чесън, млян
1 супена лъжица пресен градински чай, нарязан
1 супена лъжица мащерка, ситно нарязана
1 и ¼ чаши пресни червени боровинки
45-50 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната до 180 градуса. Отделно на котлона загрейте зехтина на средна температура.

Овкусете плътно свинското със сол и пипер. Запържете със зехтина до зачервяване от всяка страна или за около 2-3 минути. Преместете месото в тавичка за печене. Печете за около 15 – 20 минути.

Намалете огъня на котлона и запържете чесъна. Разбърквайте, докато ароматът му пропие мазнината. След това добавете виното и намачканите боровинки. Гответе в продължение на няколко минути или докато се сгъсти. Добавете мащерката и градинския чай.

Върнете месото в тигана за няколко минути, за да се смеси с всички вкусове и аромати. Сервирайте горещо.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай