Меню

Печен джолан с бира

31 март 2016 | 09:37 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 броя свински джолан
3 скилидки чесън, ситно нарязани
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка кимион
250 мл светла бира, гореща
250 мл подсолена вода
120 мин.

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

В голяма тенджера кипнете вода. В нея поставете джоланите. След като отново заври, оставете да къкри за около 15 минути. Извадете внимателно джоланите. Оставете ги да изстинат леко и да се отцедят от водата.

Загрейте фурната на 220 градуса. Овкусете джоланите със солта и кимиона. Поставете ги в тава за печене. Залейте ги с бирата и чашата подсолена вода. Добавете и чесъна. Печете така за около час в загрята фурна. Проверете дали течностите са се изпарили при печенето и ако е необходимо добавете още и печете на малко по-слаба фурна за още 30 минути.

Снимка: istock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай