Меню

Задушени гъби с лук, бекон и сметана

18 януари 2017 | 11:47 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500-600 г гъби
50 г масло
1 глава лук, нарязана на ситно
100 г бекон
2-3 стръка магданоз
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
250 мл течна готварска сметана
40 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Почистете и нарежете гъбите на слайсове. Нарежете и лука на ситно, както и магданоза. Беконът нарежете на кубчета. Загрейте маслото в тиган на средна температура. Запържете в него лука и бекона. След като лукът омекне, добавете и гъбите. Разбърквайте непрекъснато. Добавете подправките и отново разбърквайте непрекъснато. Намалете котлона и оставете да се готви под капак.

След десетина минути добавете сметаната и магданоза. Гответе около 5 минути, докато сметаната леко се сгъсти, но внимавайте да не се пресече.

Снимка: iStock

Вижте всички ястия с гъби на едно място.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай