Меню

Шницели от кайма с гъби, лук и вино

6 февруари 2017 | 09:39 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
½ кг кайма смес
300 г печурки
1 глава лук
¼ чаша доматено пюре
2 супени лъжици брашно
100 мл бяло вино
1 стрък пресен магданоз
1 голямо кубче масло
60 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Омесете каймата с подправките. Загрейте половината кубче масло в тиган на средна температура и запържете оформените шницели. След като хванат златиста коричка ги отстранете от огъня. В същата мазнина запържете нарязаните лук и гъби. Разбърквайте непрекъснато и след като гъбите и лука омекнат излейте виното и доматеното пюре. Ако е прекалено гъсто налейте и малко вода и разбъркайте.

Оставете да се готви така за няколко минути. Отделно в купичка разбъркайте брашното с малко вода, за да се получи каша. Към него добавете останалото масло, предварително разтопено. Разбъркайте добре. След като започне да се сгъстява го излейте при гъбите и лука. Бъркайте още няколко минути, след което залейте шницелите с получения сос. Преди да сервирате, поръсете със ситно нарязан пресен магданоз.

Като гарнитура можете да сервирате и картофено пюре.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай