Виенски шницел по български

15 ноември 2013 | 12:30 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
500-600 г - телешко бонфиле
сол
черен пипер
брашно
галета
2 бр яйца 
олио

Продукти
Приготвяне

Няма нужда да ходите чак до Виена, за да опитате виенски шницел, но разходката при всички случаи си струва.

Вземате месото, нарязвате го на филийки и го начуквате хубаво с дървено чукче.

Обтривате го със сол и черен пипер и го овалвате в брашно. Изтупвате го от брашното, след което го поставяте за кратко в купичка с разбитите предварително яйца и накрая в чиния с галета. Овалвате го хубаво и го слагате в тигана. Предварително сте загрели мазнина около 2 см. Изпържвате го хубаво и оставяте върху кухненска хартия да се изцеди.

Сервирате го с пресни зеленчуци и сосове.

Вкусно, та вкусно – ама пържено!

Автор: Вергиния Генова

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай