Кюфтенца на фурна със сос

29 август 2015 | 12:05 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 и ½  телешка кайма

1 яйца, разбито

1 чаша овесени ядки

200 мл прясно мляко

1 чаена лъжичка сол

¼ чаена лъжичка черен пипер

½ чаена лъжичка чесън на гранули

½ супена лъжичка чили на прах

½ чаша нарязан кромид лук (може и пресен)


За соса:


1 чаша кетчуп

¼ чаена лъжичка млян пресен чесън

1 чаша кафява захар

¼ чаша нарязан на ситно кромид лук

1 щипка пресен магданоз
1 ч.20 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете с мазнина тавичка за печене.

В купа смесете каймата, яйцето, овесените ядки, млякото, солта, черния пипер, чесъна на гранули, чилито, както и половин чаша от лука. Оформете топки и подредете в тавичката. 

За соса:

В отделна купа смесете кетчупа, пресния чесън, захарта, останалия кромид лук. Разбъркайте и изсипете върху кюфтенцата. Печете 1 час в загрята фурна. След като са готови поръсете с магданоза и сервирайте. 

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай