Ароматна телешка яхния с картофи и моркови

4 декември 2018 | 06:57 | Илияна Николова
5 от 4 гласа
Добави в любими
1 кг телешко за готвене 
1 консерва нарязани домати
1 чаша вода
3 супени лъжици нишесте или брашно
1 кубче телешки бульон
2 чаени лъжици захар 
1 и ½ чаени лъжици сол 
¼ чаена лъжица черен пипер 
4 моркова, нарязани 
2 стръка целина, нарязани 
3 картофа, нарязани на кубчета 
1 глава лук, нарязана
1 филийка хляб, нарязана на кубчета
120 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Подгответе тава за печене като я намажете с мазнина.

В голям тиган запържете месото до кафяво. Отцедете от мазнината и оставете настрана. В купа смесете доматите, водата, нишестето, разтворения в чаша с вода бульон, захарта, солта и пипера. Разбъркайте.

В сместа добавете месото. Разбъркайте. Прибавете нарязаните целина, лук, картофи, моркови и кубчетата хляб. Прехвърлете всичко в тавата за печене. Печете за 2 часа под фолио. След като свалите фолиото, усилете фурната, за да се запече.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай