Свободно време

Когато всички си тръгват, тя е до мен

16.05.2010г. / 08 59ч.
Аз жената
Когато всички си тръгват, тя е до мен

Приятелите – едно от най-ценните неща, които даден човек може да притежава. Приятелството е необходимо на всеки един от нас, за да успее да осмисли своя живот и да се бори, за да продължи напред. То се гради години наред с много положени усилия и взаимно разбиране. Много е трудно завързването на истинско приятелство, но всеки един от нас може и ще успее да намери своя приятел, който винаги ще го подкрепя.

Аз успях да открия своята истинска приятелка. Всичко започна на 19 март 2008 година. Тогава се запознахме с нея. Постепенно започнахме да се опознаваме, пишехме си по скайп и започнахме да излизаме. Оттогава тя е неизменна част от моя живот. За нея мога да твърдя, че е истинска, искрена, добра и много други. Общо взето всички хубави качества, които могат да бъдат присъщи на даден човек се отнасят за нея. Не мога да кажа дори една лоша дума за нея.

Всеки път, когато имам нужда от нещо знам, че тя е тази, на която мога да разчитам. Тя е човекът, който остава до мен, когато всички други си тръгват. Би ми помогнала без да ме пита и ще сподели с мен не само щастието, но и мъката. Тя е тази, която ме обича въпреки всичко. Никога не би ме предала и винаги би направила каквото може, за да ми помогне. За тези две години, през които се познаваме ние минахме през много трудности, но също така имахме и много забавни мигове.

Не сме приятелки от детските години, но за времето, през което се познаваме постепенно узнахме всичко една за друга. Въпреки недостатъците ми тя ме приема такава, каквато съм. Никога не е казвала нещо, с което да ме нарани или натъжи. Старае се когато съм тъжна да ме развесели и почти винаги успява. Тя знае неща за мен, които дори собствените ми родители не знаят.

Имам много приятели от детството, но тях не мога да ги нарека истински. Всеки от тях ме е предавал по някакъв начин. За нея обаче мога категорично да потвърдя, че е истинска приятелка.

Тя успява да разбере болката ми. До мен е не само във веселите, но и в тъжните моменти. Преди да се запозная с нея страдах много повече заради разочарованията, които изживявах, защото нямаше човек, с когото да ги споделя и да знам, че ще ме разбере и няма да ми се изсмее насреща. Дори когато е далеч оттук тя ме подкрепя и се сеща за мен. Това са неща, които другите ми така наречени приятели не правят.

Много пъти съм се чудила защо въобще съществувам и дали има някакъв смисъл моя живот. Но когато започна да си припомням спомените си с нея, осъзнавам че имам много повече от приятел. Тя за мен е моята сестра по душа. Животът ми стана много по-скъп откакто имам истинска приятелка като нея.

Спомените ми с нея са хиляди, въпреки че не се познаваме от прекалено дълго време. Няма и помен от тъгата ми, когато сме заедно. Тя за мен е всичко.

Бях се замислила дали е възможно в днешно време в този материален свят да се намери истински приятел. Убедена съм, че има хора, които не са до даден човек само заради материалните блага, с които може да се сдобият, а заради самия него. Дори и купища пари да притежаваш, истински приятел не можеш да си купиш. Него трябва да го намериш. Животът без приятели не е нищо друго освен безсмислена борба, в която ако си сам нямаш шансове да оцелееш. И благодарение на моята най-добра приятелка аз оцелявам и продължавам да изминавам трудния път, по който е поел животът ми.

* * *

До малко градче живееш ти
здраво стъпила на земята
напред поемаш към своята съдба
с усмивка на уста.
Всичко в теб е тъй прекрасно.
Искам ти да си до мен
в този топъл юнски ден
да стисна здраво твоята ръка
и заедно с теб
напред да продължа.
Ти си моята опора
и приятелка добра.
До теб ще бъда вечно
независимо от мига.
И в радост, и в тъга
все с теб да бъда аз –
това е моята мечта.

Приятелката най-добра
Тя е умна и красива.
Тя е мила и добра.
Тя е винаги щастлива,
И на никого не би навредила.
С нея тайни без проблем ще споделя.
Всеки ден и час
Все на нея ще разчитам аз!
В дни добри и лоши
Все до мен ще бъде.
Тя е нещо много важно,
Неизменна част от моята съдба.
Вечно ти ще бъдеш
ПРИЯТЕЛКАТА НАЙ-ДОБРА !

* * *

Участва в конкурса Приятел в нужда се познава
Един подарен ден
Атомната бомба и най-добрата ми приятелка Стефи
Рицарят със синия Опел
Моите приятели
С едно име – Александър
Моята любима дружка Зюмба
Един човек, който за мен е всичко

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Veronika ( преди 11 години )
1 rate up comment 0 rate down comment
Veronika ( преди 11 години )
3 rate up comment 0 rate down comment
Габриела ( преди 11 години )
Написано е страхотно,с искрени чувства и от сърце!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар