Свободно време

„Нумерология за начинаещи“ – Гери Бауър

18.10.2011г. / 10 19ч.
Аз жената
„Нумерология за начинаещи“ – Гери Бауър

За книгата:
Често ли се питате кой сте? Какво е призванието ви? В каква посока трябва да поеме животът ви?
Отговор на всички тези въпроси може да ви даде нумерологията – древната наука за числата. Настоящата книга е практически наръчник, с който лесно и бързо ще можете да направите анализ на числата от рождената си дата и името, за да научите повече за характера и съдбата си. Оттук ще узнаете:

  • Какъв е рожденият ви потенциал; кои са силните и слабите ви страни; каква е подходящата професия за вас.
  • Какво ви предстои; пред какви препятствия ще се изправите и какви умения притежавате, за да ги преодолеете.
  • Каква е съвместимостта ви с определени хора, места и дейности.
  • Какви цикли управляват живота ви; кои са благоприятните моменти за постигане на целите ви.

Тази книга не само ще ви запознае, но и ще ви помогне да пренапишете една житейска история. Вашата лична история.

Откъс:
Въведение
Нумерологията – магическият ключ

Магическият ключ загатва, че по тайнствен начин ще отворим вратата към мистериозния свят на любовта, успеха и богатството. „Но – ще кажете вие – ако нумерологията може да отключи тази врата, нямаше ли всички вече да го знаят?“ И нямаше ли всички да я използват, за да получат онова, което искат?
Всъщност нумерологията не ни засипва с даровете си просто ей така; тя само показва посоката и ни води по правилния път към онова, за което копнеем. Как става това? Ами представете си я като пътна карта, на която всички шосета, отбивки, хълмове и долини са ясно обозначени. Просто избирате своята цел и следвате пътя, означен на картата. Повярвайте на един скептик, превърнал се в практикуващ нумеролог – страхотно е да ползвате тези познания. Нумерологията е служела за точно очертаване на човешката съдба още от VI век пр. н. е., в дните на Питагор – астроном, астролог, философ и първият признат нумеролог. И лесно може да направи същото за вас.
Какво всъщност е нумерологията? На пазара има предостатъчно книги за онези, които искат да я изучават научно, затова тук аз няма да се впускам в подробно и изчерпателно обяснение. Целта на тази книга е да ви послужи като основен справочник, практически наръчник, позволяващ да отгърнете на съответната страница и да намерите нужната информация, без да се налага да си пробивате път през купища обяснения защо и как. Все едно изваждате от фризера полуготова храна и я мятате във фурната, вместо да се налага тепърва да приготвяте всичко. Но тъй като все пак са нужни известни обяснения, ето ги.
Тълкуването на цифрите предшества астрологията. Гематрията, истинската наука за числата, е дала първите разбираеми отговори на повечето световни проблеми и събития. Кабала, мистичната система от знания на древния иврит, е използвала нумерологията от най-дълбока древност като начин, чрез който да определи характера и съдбата на човека. Казват, че тази наука била преподадена на Адам и Ева, което ни връща към самото ни духовно начало.
В Библията има множество свидетелства за факта, че Исус Христос е използвал нумерологията в учението си, като дори е давал на учениците си нови имена, съответстващи на нумерологичните вибрации на мисията, за която ги подготвял. „Симоне, отсега нататък твоето име ще бъде Петър (камък) и на този камък Аз ще съградя църквата си“. Така и станало – това е базиликата „Свети Петър“ във Ватикана.
В хода на човешката история нумерологията се е използвала във всички метафизични учения. Всъщност древното изкуство на гадаене с картите Таро също има своите корени в тази наука.
Ранните нумерологични концепции са довели до зараждането на структуралната математика, основен елемент при измерването на движението на звездите, които според астролозите контролират съдбата ни, а според учените предсказват климатични или сезонни промени.
По един или друг начин животът ни е обусловен от числата. Най-очевидният пример – годината има 12 месеца, денят – 24 часа, седмицата – 7 дни; това са числа, които ежедневно ръководят циклите на живота ни.
Растежът на посевите е зависим от сезоните, а приливите и отливите – от Луната. Дори чифтосването при животните става само в определени периоди, а бременността се пресмята в дни, седмици или месеци – девет месеца при хората, приблизително два месеца при кучетата, единайсет месеца при конете и т. н. Всяко събитие попада в дадена категория, ръководена по някакъв начин от числата.
Ако сезоните, определящи засаждането и прибирането на реколтата, чифтосването при животните и приливите и отливите на нашите морета, са зависими от движението на планетите и годишния цикъл (изразени чрез числови модели), нима не можем да приемем факта, че същите тези планети оказват абсолютно същото въздействие върху нас, хората – та нали в края на краищата ние сме просто още една форма на живот на Земята?
От незапомнени времена се знае, че Луната – освен че контролира приливите и отливите – влияе върху мозъка както на животните, така и на човека. Твърди се, че нейната светлина отключва и изостря болестта у психично болните, интензивни романтични или меланхолични състояния у хората изобщо, както и животинския инстинкт да се убива в примитивните общества. Въздействието на лунната светлина е различно в зависимост от емоционалния баланс на индивида, но в каквато и форма да се изрази, то не може да бъде отречено.
Когато лятното слънце грее на небето, се чувстваме жизнерадостни и лениви, а когато е силно влиянието на планетата Уран, притихваме, отдавайки се на размишления. Мирът, хармонията и щастието господстват винаги, когато управлява Венера – и така нататък за всички останали планети и тяхното специфично въздействие във Вселената.
Тогава възниква въпросът: Не трябва ли всички, които са под влиянието на определена планета, да имат едни и същи инстинкти и желания, което означава разделянето на човечеството на 12 ясно обусловени категории според типа реакции? Отговорът е „не“. Всеки индивид реагира според личността и съдбата, с която е роден. От гледна точка на нумерологията има 9 пътя на съдбата и ние следваме един или друг от тях; има девет типа личности, които водят до девет вида реакция. Човек, роден с Число на съдбата 6, най-вероятно ще откликва инстинктивно на всяка ситуация с разбиране и любов, докато роденият с Число на съдбата 7 ще е склонен към размисъл и дори към унилост.
Ето защо, въпреки че всички родени в знака на Лъва (между 24 юли и 23 август) може да се радват на благополучие в рамките на даден месец, според астрологията, всеки от деветте пътя на съдбата ще предопределя напълно различна реакция към влиянията през месеца; така всеки Лъв ще реагира индивидуално на различните вибрации..
Месец, който може да донесе на Лъв с Число на съдбата 8 слава и финансова сполука, за Лъв с Число на съдбата 4 би могъл да означава много работа и малко резултати; виждате, че вместо да дава обобщена прогноза, нумерологията ни позволява да добием една по-точна представа за индивидуалните тенденции и съдба.
В тази връзка трябва да се вземат предвид и други фактори, с помощта на които можем да открием специфични наклонности и реакции на индивида. Числото на името например предоставя допълнителна информация за съдбата, с която идваме на тази земя, и за това как можем да я приемем или отхвърлим.
Спокойно можем да кажем, че с помощта на нумерологията и светлината, която тя хвърля върху пътя ни, можем да начертаем курса, който желаем да следваме. Ако славата и богатството ви се струват само мечта, ще разберете какво е нужно да предприемете за нейното осъществяване. Може би любовта и бракът са ваша цел? Тогава проправете пътя си към тях, като заобиколите рифовете и плитчините на дисхармонията и нещастието.
Ако трябва да използваме едно достъпно сравнение, можем да кажем, че за да изпечем кейк, трябва да знаем какво е действието на всяка от съставките. Содата за хляб ще накара сместа да бухне, яйцата ще придадат лекота на кейка, а ванилията – аромат. Смесим ли ги как да е, ще получим лош резултат – кейкът ни ще стане сплескан, безвкусен или клисав. Ако обаче сме достатъчно разумни да спазваме една изпробвана рецепта с точните количества на всяка съставка и да следваме определен начин на приготвяне, няма как да не сътворим шедьовър.
Прилагайки същото правило в живота си, можем да следваме указанията на рецептата (нумерологията), като смесим нужните съставки (личните качества на всеки участник) в указаното количество (необходимата степен даване и разбиране) и печем според посочените градуси и времетраене (въздействието на деня, месеца и годината на всеки участник), за да създадем съвършената връзка. Наистина е толкова просто. Защо да си губим времето, като следваме погрешен път, когато целите ни са в съвсем друга посока?
Помнете винаги, че всичко живо, било то животно, растение или камък, има добра и лоша страна, плюс и минус. Щастието и успехът, които ви е писано да имате, ще бъдат ваши само ако използвате положителните аспекти на съдбата си. Негативните прояви могат да доведат единствено до поражение и нещастие.
Всички числа имат положителна и отрицателна страна, но отрицателното може да бъде превърнато в положително, когато знаете какво да приложите и какво да отбягвате. Ако синоптикът каже, че днес ще вали, вие ще си вземете чадъра, когато излизате. Същото важи за нумерологията. Когато проверите вибрациите на деня, ще знаете как да се подготвите за него. И най-важното, ако ви предстои лош ден, можете да се справите с него, знаейки, че това е само един ден и обикновено следващият е „хубав“.
Този най-важен урок в живота си научих от скъпа моя приятелка по време, когато виждах пред себе си единствено безрадостно, необещаващо бъдеще. Това чувство бе заменено от възхищение и удовлетвореност благодарение на нейния простичък съвет: „Когато нещо се обърка, веднага си кажи: Това не е предвидено за мен. Нещо много по-хубаво ще ми се разкрие, стига да го потърся и приема. Ако възприемаш само от негативната страна, ще виждаш и привличаш само негативното“. Както усмихнатото лице извиква насреща си усмивка, така намръщеният лик получава в отговор смръщване. Моята приятелка ми напомни, че моментите, пропилени в оплакване от съдбата, са завинаги изгубени; докато ако използваш тези периоди градивно, щастието и успехът ще дойдат много по-бързо от очакваното и ще бъдат много по-трайни.
Помнете още, че нищо не се отнема, без да бъде заместено от друго. Когато човек изгуби зрението си, слухът и другите му сетива се изострят. По същия начин, когато романтична връзка или работа се провалят, използвайте натрупания опит и разбиране за една бъдеща по-добра, по-плодотворна връзка или работа и бъдете благодарни за този опит. Не губете време да плачете, да обвинявате или да се самосъжалявате, защото никога няма да си върнете тези моменти, а и нищо няма да спечелите, като се жалвате.
Ако дадете четирийсет хиляди долара за чисто нова кола, със сигурност няма да го ударите на рев за похарчените пари; вместо това ще се възхищавате на колата, за която сте ги дали. Никое усилие не е напразно и този принцип трябва да прилагате към всичко, което правите. „Влагате“ месеци, години усилия и емоции в различни връзки – вложете ги добре и се наслаждавайте на „придобивката“ си.
Провалената романтична връзка, разстроеният брак или финансовият неуспех не означават край на всичко, а начало на нещо по-добро. Ако намерите вярната посока, вратата към следващите по-добри ситуации ще се отвори още преди старата да се е затворила. Прекрачете прага й с желание и се впуснете в новите, вълнуващи начинания. Човек никога не се чувства стар или изтощен, когато посреща новия ден, предвкусвайки нещо добро.
Важно е да осъзнаем, че със своята специфична вибрация всеки ден е едно парченце в сложния пъзел на живота и трябва да бъде приеман като такъв. Дори „безплодните“ и не толкова продуктивни дни имат своя смисъл, стига да го потърсим.
Усилената работа, характерна за деня на четворката, е предпоставка за наградите, идващи в деня на осмицата. След деня на деветката, който слага край на неплодотворни взаимоотношения и проекти, идва денят на единицата – новото начало. Всеки ден със своята вибрация означава още една стъпка в правилната посока и трябва да бъде разбран и приветстван като такъв.
Нещастните и неуспешни на пръв поглед събития са неизменна част от живота на всеки човек; ако ги приемате като зло и негодувате срещу тях, вие нарушавате естествения баланс в развитието на вашата съдба, дадена ви с раждането. Това ще осуети идването на най-доброто в живота ви. Ако се съмнявате в истинността на това твърдение, опитайте да бъдете позитивни, още в този момент, към всичко, което се случва, и вижте дали няма автоматично да станете по-спокойни и щастливи. В действителност по този начин се отваряте за силите на Вселената, контролиращи съдбата ви, и от това може да последва само най-доброто. Разбира се, че пак ще имате лоши дни, но приемайки ги като спици, които са неделима част от колелото на живота, няма да изпитвате техните лоши последствия и ще пристъпвате към добрите дни със съзнанието, че другите са били необходими като основа за щастливите събития, които желаете и очаквате – нещо като създаване на имунитет.
Откакто се увлякох по удивителната наука нумерология, се сблъсквам с все един и същи модел на реакции у хората. Отначало е неизбежният скептицизъм, изразяващ се в саркастичност, хумор и дори присмех. Но когато им бъдат разкрити техните собствени навици и тайни желания, преобладаващите нагласи и събитията от изминалите месеци или години, както и тези на техните близки, хората наострят уши и скептицизмът отстъпва място на любопитството, а по-нататъшното проучване разкрива неизменно потвърждаващи факти. Рано или късно любопитството се замества от дълбоко разбиране и накрая – от пламенен интерес.
Бързо можем да се научим да осъзнаваме матрицата на живота си и да нагаждаме плановете и нагласите си в съответствие с нея, вместо излишно и безрезултатно да пилеем сили и да губим търпение и нерви, като й се противим. Енергията, изразходена в негативен, разрушителен гняв, може да бъде употребена позитивно, за конструктивни цели. Нима не е проява на здрав разум да се възползваме от прекия път към любовта и успеха, който ни дава нумерологията, вместо да продължаваме по обърканата и несигурна пътека на случайността?
Чрез нумерологията вие разполагате с познанията за темперамента, желанията и присъщите характеристики на вашия партньор. Имате възможността да узнаете какъв е житейският му път и как да го следва. В състояние сте да окажете на човека до себе си огромна помощ, като по деликатен и позитивен начин го напътствате, за да може съдбата му да се разгърне без конфликти и провали. Когато знаете Вибрацията на неговия ден, ще знаете как да заобикаляте капаните, кога и как да му оказвате подкрепа и как да направите деня благополучен и за двама ви.
Нумерологията може също така да ви разкрие пътя на всеки, с когото имате взаимоотношения, независимо дали са лични или делови, като ви даде указания за личността му, според буквите на името му. Това може да ви помогне да определите как да се държите по време на интервю, на среща с потенциален клиент, как и кога да помолите за услуга или повишение, как да впечатлите човека, с когото имате среща, или как да подходите към приятел или член на семейството в определен ден – изчислението веднага ще ви покаже каква ще е реакцията му и как да предизвикате желания от вас положителен отговор.
Нумерологията се основава на числата от 1 до 9, тъй като всички числа, по-големи от 9, могат да се редуцират до едноцифрено число. Нулите отпадат автоматично. Например: Числата 14, 23 и 32 се редуцират на 5, тъй като това е сборът от техните цифри. 1+4=5, 2+3=5, 3+2=5. Някои нумеролози използват и господарските числа 11, 22 и 33 в пълната им вибрация, която е много мощна, вместо да ги редуцират на едноцифрените им съответствия 2, 4 и 6. В тази книга ние няма да направим това, тъй като тя има за цел да даде само най-общи знания. Всеки, който иска да задълбочи познанията си в тази удивителна наука, може да проучи и други източници, за да реши дали да използва висшите вибрации на тези числа.
Дори и да не успеете да прилагате нумерологията, за да определяте правилната посока на действие, тя винаги може да ви даде „спешна доза“ положително мислене. Чували сме изразите: „Каквото мислиш, това става“ или „Мисълта е творец на съдбата“. Силата на позитивното мислене е безспорна. Като знаете конструктивната страна на нумерологичната вибрация на всеки ден, можете да подходите към него с положителна нагласа и така да предопределите хода му.
Веднага след този увод са изложени таблици с числовите съответствия и характеристики, с помощта на които ще анализирате и тълкувате различните аспекти, разглеждани в книгата. След това ще се научите как лично да откликвате в хармония с тайните сили на нумерологията. Късметът, както го наричаме, се крие във всяка съдба, затова няма да ви го пожелая – това би означавало да допуснем, че той невинаги присъства – което не е вярно. Ще ви пожелая само лесно да разберете информацията, която следва, и да изпитате върховното задоволство от нейното приложение. Дори да не приемете нумерологията като научнообоснована, поне можете да я използвате като игра. Така или иначе, четете нататък и се забавлявайте.

Обем: 256 стр.
На книжния пазар от 7 октомври 2011 г.
ISBN: 978-954-26-0981-0
Корична цена: 11,95 лв.

Прочетете още:

Коментирай