Свободно време

4 успешни начина да преборим зимната депресия

30.01.2012г. / 14 45ч.
Мария Дуковска
4 успешни начина да преборим зимната депресия

След толкова много празници, неминуемо е настроението ни да спадне рязко и да се почувстваме уморени от всичко наоколо. Оставим ли се обаче в ръцете на зимната депресия, може дълго време да прекараме в самосъжаление и скука. Ето няколко съвета как да се спасите от депресията:

1. Намерете си уютно местенце, вкъщи, на вилата или пък някое приятно заведение, със скрито, потайно сепаре. Уединете се с интересна книга, почерпете се с хубаво питие и му се насладете. Красотата е в малките неща, припомнете си го. :)

\n

2. Отделете време за хобито си. Ако имате ваше си любимо занимание и хоби, но отдавна не сте го практикували, сега е моментът да се завърнете към него. То ще ви успокои и ще ви припомни какви сте били в най-щастливите си мигове.

\n

3. Поощрете се с кутия шоколадови бонбони. Кой казва, че се хапвали само на празници? Днес нима не е празник, щом сме тук, живи и здрави, все още дишащи с пълни гърди. Зарадвайте се днес, повдигнете си настроението с няколко парченца вкусен шоколад. А пък диетата може да почака до утре, нали?

\n

4. Запишете се на танци или йога. Сега има такова многообразие от танцови школи и курсове по йога, на съвсем достъпни цени. Важното е да си харесате място, което да ви е удобно, да ви хареса там и да започнете да го посещавате редовно. От толкова много видове танци, със сигурност имате поне един любим стил. Опитайте и ефектът е гарантиран. Движението, ритъмът, свободата на тялото да усеща и танцува ще повдигне настроението ви и ще го поддържа така дъ-ъ-лго време!

Прочетете още:

Коментирай