Свободно време

Най-добре е на вилата за празниците

Защо да изберем ваканция или отпуск на село

05.09.2012г. / 17 05ч.
Вергиния Генова
Снимка: Архив Az-jenata.bg

Снимка: Архив Az-jenata.bg

Всеки, който има вила ще се съгласи, че в летните жеги, уикендите и всякакъв род отпуски и почивки това е идеалното място за релакс. Дали вилата ще е на морето, в планината, в близост до някой язовир – все е хубаво, все е далеч от шумните и замърсени градове.

Вилата спестява толкова много притеснения, ровене, чудене и разбира се финикийски знаци.
Ако нямаме вила, а искаме да отидем някъде на почивка, започва едно питане по форумите, къде е най-добре да отидем, едно ровене по сайтовете – какво да изберем, звънене в хотели и туристически агенции – пък тук било заето, пък там цената била по-висока, пък по нататък точно за тези дати нямало места...

Да не говорим за шоковата разлика между картинка и действителност, обещано и реализирано. В един момент се оказва, че понякога политиците повече си спазват обещанията, отколкото туристическите агенции и превозвачи. Обещали ти интернет, обаче само в брошурата. Показали ти просторна стая, но се оказва, че тя е оптическа измама. Обещали ти допълнително легло за детето, а всъщност имали предвид, че ти трябва да си го донесеш. И понякога се стига до големи безумия, толкова, че когато започваш да планираш почивката винаги се чудиш каква нова изненада ще ти сервират този път. И вместо релакс понякога нервите ти се опъват на макс.

Е, с вилата няма такива изненади – каквато си си я направил, такава си я ползваш. Можеш да отскочиш винаги когато ти се прииска до там, без да чакаш да се освободи стаята. Можеш да направиш буркани с лютеница, да си свариш сладко, да поканиш приятели.
Предимствата на това да си имаш вила са много – въпросът е наистина да имаш. А вила се строи, когато вече си имаш дом и искаш някъде да инвестираш финансите, които към момента са ти в повече. Колко е броят на тези хора в момента, които могат да заделят за вила, не знам. Но в миналото много хора имаха по няколко вили и най-вероятно сега децата и внуците им се радват на тези придобивки.

А какво правят тези, които нямат вила – ами надяват се някой приятел с вила да ги покани на гости!

Така че сега по време на празниците е добре всички онези, които имат вили да се сетят за всички онези, които нямат и да бъдат добри и гостоприемни като по Коледа. Но ако сте забелязали това се случва обикновено в студентските години, когато хората търсят приятели, живеят за купона и разбира се подбират ли подбират идеалния партньор. А след като го намерят, вилата се превръща в семейната крепост за лятото – канят се много по-малко хора, по-малко купони. Но дали всички спазват тази закономерност? Кажете ми, че греша.

Прочетете още:

Коментирай