Свободно време

Да спестим пари от сватбата си

17.09.2012г. / 15 29ч.
Снежана Проданова
Да спестим пари от сватбата си

За едно младо семейство финансовата стабилност е важна. Дори с помощта на родителите обаче сватбата е значимо събитие, което по един или по друг начин струва много пари. С мисълта, че се случва „веднъж в живота“, младоженците са способни да инвестират в нещо изпитано от много хора, без да се замислят, че има и алтернативни варианти.

Цветята

Не е задължително мястото да е обсипано с венци и множество малки китки. Цветната аранжировка може да е символична и все пак да е стилна и елегантна. Не поставяйте цветя на всяка маса например, а само на тази с младоженците. Също така търсете сезонни цветя – със сигурност ще са по-евтини и ще създадат реална сезонна атмосфера.

Музиката

Чисто математически хонорарът на един диджей ще е значително по-малък от този на ансамбъл от музиканти. Освен това разнообразието от музика ще е много по-голямо.

Спомените

За да запазите спомен от сватбата си, не е нужно да наемате професионален фотограф, който да следи всяко ваше най-малко движение. Съкратете времето на снимане или се обърнете към приятел. Много хора напоследък притежават хубави фотоапарати. С малко повече желание, могат да станат много хубави снимки.

Разстоянията

Съобразете церемонията в църквата, ако сте планирали такава, подписването на брачния договор и празненството в ресторанта с местоположението на съответните места. Придвижването с коли, украсяването им и пр. само ще оскъпи сватбата.

Тортата

Съгласете се, че не е задължително тортата да е грандиозна, на няколко етажа и с най-скъпа украса. Достатъчно е да има по едно малко парче за всеки гост – от танци и веселби, много от нас дори забравят да ядат.

Менюто

Не оставяйте на ресторанта да определи стандартното си меню за подобни поводи. Направете вие избора и заложете на леки ястия, хапки, шведска маса. Нека е разнообразно, но не и претрупано.

Подаръците за гостите

Сватбата е ваша и е редно потокът от подаръци да е насочен към вас. Разбира се, жестът към гостите е много важен и един от начините да изразите благодарността си към тях е чрез символично подаръче. Красиво опаковано шоколадче или предварително направена обща снимка са добри и не толкова скъпи варианти.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай
Свободно време