Свободно време

За любителите на хубаво вино

Виненото събитие на 2012 започва на 17-и ноември

14.11.2012г. / 16 26ч.
Аз жената
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Divino.Taste 2012 започва тази събота и неделя, 17 и 18 ноември. Централното винено събитие на годината ще предложи около 300 вида вина, 37 от най-добрите родни винопроизводители и авторитетни лектори, от които могат да се научат важни неща за виното.

Свързани статии

Може да се включите в майсторските класове и семинарите по време на двата фестивални дни. Интересен например е форумът Вино и храна – WiFo. Целта е да се създаде общност от хора, които не просто се интересуват какво ядат и пият, но искат да споделят своя ентусиазъм и страст. Форумът е предвиден за 17 ноември в Зала „Тържествена“.

По време на майсторския клас Divino ретроспекция – 2006 от програмата на Divino.Taste 2012, Ясен Захариев ще направи преглед на последната реколта преди присъединяването на България към Европейския съюз. На лекцията ще бъдат дегустирани осем от най-добрите бели и червени вина, произведени през 2006 г. у нас.

Изложение-дегустация на най-добрите български вина ще се случи в неделя, 18 ноември в Зала Концертна.

Входът за изложението за двата дни е 20 лв., а с този билет ще имате достъп и до свободната зона с леки храни и напитки и информационни щандове на производителите.

Вижте програмата на DiVino.Taste 2012 и прегледайте списъка с българските вино магазини и винарни в getlokal. Може да оставите коментар за любимите си места за хубаво вино.

Коментирай