Свободно време

Коледни базари в София – за празнично настроение и подаръци

6 адреса на коледни базари в София

28.11.2012г. / 10 15ч.
Аз жената
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Подготовката за Коледа навлиза с пълна сила с отварянето на предпразнични коледни и новогодишни базари и пазари. Ето къде може да отидете в София, за да се порадвате на празничното настроение и да потърсите подходящи подаръци за любимите ви хора.

Произведено в България

До 2 декември, в столичната зала „Универсиада“ може да разгледате и да си купите интересни подаръци и екохрани от базара „Произведено в България“. Над 150 български производители и търговци представят продуктите си в столичната зала Универсиада от 19 ноември до 2 декември. Организаторите са Съюз „Произведено в България“ и Българската търговско-промишлена палата.

Свързани статии

Коледен базар в Германското посолство

Само на 1 декември, служителите на Германското посолство в София и дамите от немскоговорящата група имат удоволствието да ви поканят на традиционния коледен базар, постъпленията от който ще бъдат използвани за благотворителни цели.

Коледният базар, който тази година навършва 10 години, ще се проведе от 15:30 до 18:30 ч., в сградата на посолството на ул. „Фр. Жолио Кюри“25. На базара ще можете да си закупите коледни венци, сувенири, солени специалитети, греяно вино и сладкиши.

Германски коледен базар

До 22 декември, пред Народния театър „Иван Вазов“ ще ви чака германски коледен базар. Ще се насладите на германски вурстчета, греяно вино, традиционен германски коледен сладкиш, подправени с атрактивни моменти от немската култура.

Благотворителен коледен базар

Само на 2 декември, в Интер експо център ще се проведе 18-ти Благотворителен базар на Международния женски клуб. Времето за посещение е от 11:00 до 17:00 ч. Ще имате възможност да се докоснете до културата на повече от 30 страни, както и да опитате от техните традиционни ястия. Ще има много музика, танци, забавления и занимания за възрастни и деца. Всички приходи от базара ще се използват за проекти на благотворителната фондация на МЖК, които подпомагат хора в неравностойно положение.
Цени: Вход за възрастни – 3 лева, Входът за пенсионери и деца под 12-годишна възраст е свободен.

Коледен панаир на книгата

От 4 до 9 декември 2012 г. на етаж 0-3 в НДК ще се проведе Коледен панаир на книгата.

Всички посетители ще бъдат зарадвани с отстъпки, специални коледни предложения и множество събития като литературни четения и срещи с автори. На площ от над 1000 кв. м. ще бъдат разположени щандовете на най-големите издателства у нас.

Тази година страна почетен гост на панаира е Унгария. Специално за откриването на Софийския международен панаир на книгата, в София ще пристигне вицепремиерът на Унгария г-н Тибор Наврачич.

Коледен базар на „Работилница Седянка“

От 14 до 20 декември, в Националния музей „Земята и хората“ ще се състои коледния базар на пазителите на традицията – сръчните и работливи членове на „Работилница Седянка“. Ще може да си купите ръчно изработени сувенири, бродирани играчки за елхата, картички, бижута от мъниста и вълна и още много подаръци, изработени с традиционна българска технология.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
ЕДна ( преди 10 години )
извинявам се - имам предвид 2013 година
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Една ( преди 10 години )
Базарът в Интер Експо център според данни от осбствения им сайт е на 1 декември, неделя, а не на 2-ри понеделник! http://***.iwc-sofia.org/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар