Свободно време

Коледен подарък за шефа – подмазване или мил жест

Струва ли си да правите подарък на шефа за Коледа?

10.12.2012г. / 16 08ч.
Надежда Маринова
Снимка: Вергиния Генова

Снимка: Вергиния Генова

Служебните коледни партита вече започнаха. В някои компании по традиция ще се разиграва томбола с подаръци – „Ти на мен, аз на теб“. Трябва ли обаче да правим подарък на шефа за Коледа?

Свързани статии

Да – той/тя е най-важният човек, който ви е дал работа, отнася се добре с вас, колегиално, не ви реже от заплатата, не ви товари допълнително, един вид целогодишен Дядо Коледа или Баба Коледа.

Не – защото ще бъде лицемерно, ще приличате на подмазвач и последното нещо, което искате е шефът да ви нарочи за най-мазен колега в офиса.

Какво може да направите:

1. Събирате се всички заедно и правите колективен подарък, от целия офис.

2. Подаръкът не е голям и скъп, а нещо за душата, символичен или майтапчийски. Например: ваучер за аюрведичен масаж; вечеря за двама в ресторант; боксова круша за кабинета му; 5 весели вратовръзки за всеки ден от седмицата; негова снимка с фотошоп – облечен в царски дрехи и с корона на главата; почетна грамота „Златен шеф“, сертификат за успешно издържан изпит за шеф; купа с надпис „Най-добрият шеф на света“; дизайнерска чаша за кафе „Big Boss“; огромно преспапие – дизайнерска изработка с надпис „Big Boss“.

3. Не си правите труда и шефът минава без подарък. Така, хем ще спестите някой лев, хем няма да изглеждате като че ли се подмазвате и шефът  вие много велик, а всъщност го мразите от дъното на душата си.

Коментирай