В китайския хороскоп редът на Змията е след този на Дракона, но това няма нищо общо със значимостта й като символ на култ. Тя превъплъщава в себе си смисъла на злостта, лукавостта и мистерията, но също и на проницателността, предсказанията и способността за разпознаване силата на билките. Хората в Китай смятат, че ако намерят змия в двора си, това ще им донесе голямо щастие. По време на пролетния фестивал по вратите и прозорците се изрисува символът на щастието заедно със змия, увила се около заек – олицетворение на здравето.

Здраве

На Змиите няма да им се налага да се притесняват за здравословни проблеми през по-голямата част от времето. Трябва обаче да обърнат внимание на дискомфорт в стомашно-чревния тракт, очите и сърцето. Веднага щом се появят съмнителни симптоми, трябва да се посети лекар. Леките спортове и достатъчната почивка са много важни, за да се поддържа добро здраве.

Още по темата

Пари

През първата половина от годината приходите няма да са толкова високи, но финансовото благополучие ще дойде след есента – особено през ранната зима. Работещите в областта на бизнеса ще усетят трудности в процеса на работата.

Що се отнася до силните моменти, които предстоят за Змиите през годината, трябва да се отбележи, че те ще са предизвикани най-вече от търпеливостта и уменията им да комуникират. Мъдростта и личните им принципи пък са свързани и с доброто финансово положение – то ще е стабилно. През 2013 Змиите ще са насреща за приятелите си и за себеподобните си като цяло. Ще търсят начини да постигнат целите си на всяка цена. Вдъхновение няма да им липсва, стига да отворят съзнанието си и да мислят рационално. Няма да имат проблеми в домакинската работа.

Слабостите на Змиите ще се изразят в ревността и подозрителността им. Трябва да внимават пред кого и какво обсъждат, за да не пропуснат добри възможности в личен и професионален план. Добре е, че се стараят в работата си, но не трябва да минават границата с престараване. Змиите са учтиви и тактични, но могат да бъдат и много вироглави и упорити. Не са постоянни и това ще доведе до проблеми в личния им живот.

Щастливи цветове: червено, черно, светложълто
Щастливи числа: 2, 7, 9
Щастливи посоки: югозапад и североизток
Щастливи цветя: орхидея, кактус
Щастлив ден: Понеделник