Свободно време

Година на Змията: здраве, щастие и пари

Ще бъдат ли здрави Змиите и колко трябва да се притесняват за парите си през 2013

07.01.2013г. / 15 02ч.
Петя Зефирова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

В китайския хороскоп редът на Змията е след този на Дракона, но това няма нищо общо със значимостта й като символ на култ. Тя превъплъщава в себе си смисъла на злостта, лукавостта и мистерията, но също и на проницателността, предсказанията и способността за разпознаване силата на билките. Хората в Китай смятат, че ако намерят змия в двора си, това ще им донесе голямо щастие. По време на пролетния фестивал по вратите и прозорците се изрисува символът на щастието заедно със змия, увила се около заек – олицетворение на здравето.

Здраве

На Змиите няма да им се налага да се притесняват за здравословни проблеми през по-голямата част от времето. Трябва обаче да обърнат внимание на дискомфорт в стомашно-чревния тракт, очите и сърцето. Веднага щом се появят съмнителни симптоми, трябва да се посети лекар. Леките спортове и достатъчната почивка са много важни, за да се поддържа добро здраве.

Пари

През първата половина от годината приходите няма да са толкова високи, но финансовото благополучие ще дойде след есента – особено през ранната зима. Работещите в областта на бизнеса ще усетят трудности в процеса на работата.

Що се отнася до силните моменти, които предстоят за Змиите през годината, трябва да се отбележи, че те ще са предизвикани най-вече от търпеливостта и уменията им да комуникират. Мъдростта и личните им принципи пък са свързани и с доброто финансово положение – то ще е стабилно. През 2013 Змиите ще са насреща за приятелите си и за себеподобните си като цяло. Ще търсят начини да постигнат целите си на всяка цена. Вдъхновение няма да им липсва, стига да отворят съзнанието си и да мислят рационално. Няма да имат проблеми в домакинската работа.

Слабостите на Змиите ще се изразят в ревността и подозрителността им. Трябва да внимават пред кого и какво обсъждат, за да не пропуснат добри възможности в личен и професионален план. Добре е, че се стараят в работата си, но не трябва да минават границата с престараване. Змиите са учтиви и тактични, но могат да бъдат и много вироглави и упорити. Не са постоянни и това ще доведе до проблеми в личния им живот.

Щастливи цветове: червено, черно, светложълто
Щастливи числа: 2, 7, 9
Щастливи посоки: югозапад и североизток
Щастливи цветя: орхидея, кактус
Щастлив ден: Понеделник

Коментирай