Свободно време

Спиралата за мигли стана на 100 години

Мъж изобретява спиралата за мигли, за да помогне на сестра си да си намери партньор

07.01.2013г. / 13 16ч.
Аз жената
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Преди 100 години е била създадена първата спирала за мигли, почти в същия вид, в който я ползваме днес. Авторът е... мъж! Сърцето на химика Том Уилямс се свивало от мъка, когато гледал как сестра му се тормози, че заради русите си, къси мигли, няма да си намери мъж. Така той измислил спиралата и помогнал не само на милата си сестра, но и на всички дами по света – по негово време и во веки веков.

Свързани статии

В древен Египет жените са подчертавали ресниците си с въглен или антимон (твърд метал със сребристобял цвят и синкав оттенък.)

Най-кльощавият модел в света на манекените – Туиги – въвежда модата на гъстите мигли – плътни и необикновено дълги. Тя дори се шегувала, че миглите й са най-дебелата част от тялото й.

В началото спиралата за мигли често се отпечатвала на долните бузи и потичала по лицето, когато жените се разплачели. Днес има десетки видове спирали – водоустойчиви, за извити, дълги, гъсти, цветни и други мигли.

Много жени не отделят достатъчно време за гримиране – особено за поставянето на спирала. Гримьорите споделят кой е правилният начин за гримиране:

  • първо „срешете“ с четчицата на спиралата външните мигли;
  • след това – централната част на миглите;
  • накрая – вътрешната част на миглите.

Дали да използваме спирала за мигли всеки ден? Въпрос на личен избор. Ако професията ви позволява, дайте почивка на очите си и се разкрасявайте само за специални случаи. От друга страна всяка жена иска да е красива, винаги, по всяко време – и на работа, и в супермаркета, и на детската площадка. „Най-красивите очи са не тези, които са гримирани, а които гледат с нежен поглед“ – казва звездата Коко Шанел.

Коментирай