Свободно време

Звезди, родени в годината на Змията

Кои са звездните змии

10.01.2013г. / 11 15ч.
Петя Зефирова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Всички ние сме обикновени хора. Генетически се различаваме минимално, всички имаме равен старт, докато обстоятелствата не ни притиснат и не определят съдбата ни. В други случаи тези обстоятелства като че ли добронамерено градят пътя ни към благоденствието. Истината е, че ако ние стоим, бездействайки и надявайки се звездите да се нареждат по наш вкус, монотонността ще царува в ежедневието ни.

Някои хора са успели да се превърнат в значими личности дотолкова, че да пишат историята на човечеството. Ето някои от звездите, вдъхновение за много хора, родени в китайската година на Змията.

Боб Дилън

Музикант, певец, композитор, актьор... Роден в Минесота (САЩ) през 1941 г, Робърт Алън Цимерман бавно, но уверено гради кариера, благодарение на която впоследствие ще бъде признат за икона в музикалния свят. Според списанието „Роулинг Стоун“, значимостта му в историята на музиката е съизмерима с тази на Бийтълс.

Грейс Кели

Жена, която с красотата и таланта си покорява сърцето на принц Рение Грималди III и става принцеса на Княжество Монако, това е Грейс Кели. Изключително успешна в кариерата си, тя ни омайва не само с красотата си, но и с непринудеността си и благия си характер. Загива трагично в автомобилна катастрофа на 52-годишна възраст.

Одри Хепбърн

Упоритата Илайза Дулитъл от мюзикъла „Моята прекрасна лейди“, непринудената Холи Голайтли от „Закуска в Тифани“, Одри Хепбърн е не само идеал за женска красота, но и пример за невероятен талант. Много упорита и целенасочена, преди да стане актриса, тя е била и професионална балерина и дори е танцувала пред тайна публика, за да събира пари за холандската съпротива по време на Втората световна война.

Шакира

Колумбийската красавица, която първоначално претърпява неуспех и в света на музиката и в този на актьорското майсторство, успява да се превърне в една от най-популярните певици и попдиви на нашето време. Нейна бе песента, която звуча на Световното първенство по футбол през 2010 в Южна Африка. Шакира ще има голям повод за радост през тази година, защото скоро се очаква да се роди първото й детенце. То също ще е Змия като майка си.

Тейлър Суифт

Едва на 23 години американската кънтри певица е вече носител на 6 награди Грами и е вдъхновение за много млади момичета. Започвайки да се занимава дейно с музика още от 10-годишна възраст, тя успява с таланта и излъчването си да постигне завидни успехи. Песните и са на предни позиции в редица топ класации.

Орландо Блум

Момчето, което на 6-годишна възраст пада от третия етаж и чупи гръбначния си стълб успява да се възстанови въпреки песимистичната прогноза на лекарите. През 2001 участва във филма „Властелинът на пръстените: Задругата на пръстена“ и се доказва като талантлив актьор. Благодарение на това впоследствие го виждаме в големи кино продукции като „Троя“ и „Карибски пирати“.

Опра Уинфри

След детство, изживяно в бедност, мизерия и физически и емоционални травми, Опра печели стипендия и заминава да учи в Глендейл. През 1984 започва да води собствено шоу, което е признато за най-успешното ток-шоу в историята. Тя е първата жена, която натрупва огромно състояние от водене на телевизионно предаване.

Коментирай