Свободно време

Специалният ви хороскоп за 8 март

Честит празник, прелестни дами!

08.03.2013г. / 09 31ч.
Аз жената
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Поредният глупав спор продължава! Празник ли е 8-и март или не е празник? Някои, незнайно защо, го свързват с тоталитаризма и тотално го отричат. Други пък казват: какво лошо има в още един повод за празник. А повечето жени тайничко си мислят: че какво по-хубаво от това поне един ден в годината да се чувствам център на внимание. Между другото, искам да вметна, че празник-не празник – никога денят не е бил обявяван за неприсъствен и жените не са били освобождавани от работа, така че празнично е било най-вече настроението и гиздосията. И като казах „гиздосия“ се сещам, че на нас жените никак не ни е лесно – винаги ни липсват три неща: нямаме какво да облечем, няма кой да ни разбере и нямаме време да пазим диета!

С огромното желание да ви помогна, мили дами, ще споделя някои „малки“ тайни. Как да се нагиздите според зодиакалния си знак? Какво облекло и аксесоари да изберете, за да сте максимално привлекателни и въздействащи?

Овен

Дамите-Овни (само да не вземе на някой да му дойде на ум да ги нарече Овци, че ще се наложи много бързичко да си напише завещанието!) са царици на пазаруването. Целта на облеклото им е не просто да направят впечатление, ами направо да „поразят“ наблюдателя. Изберете дреха в цвят бриг или охра, обувки или ботички на висок ток, голяма чанта, която ви придава независим вид. Парфюм с цветно-дървесен аромат, забележим, но не и задушаващ ще ви подхожда най-добре. Blаck Cаshmere, Magic Noire, Gucci Rush, Opium, Boss Femme ще ви свършат идеална работа. Към всичко това за придобиване на завършен вид може да добавите украшение с подходящ камък – яспис, корал, хематит, гранат. Те не само ще усилят въздействието ви, но и ще ви предпазят от неприятности. Най-подходящ е рубинът, ако можете да си го позволите.

Телец

Дамите-Телец (в никакъв случай не казвайте „крава“, ще ви прегазят като валяк нова магистрала!) умеят да се обличат с вкус, без да прекаляват. На тях силата им е в комбинациите и ги правят така, че винаги изглеждат млади и свежи. Тези дами в повечето случаи са пухкавки, но съчетават дрехите си по начин, който прикрива недостатъците и подчертава предимствата им. За тях красотата е хармония и това ги прави неотразими. Подходящи цветове за празника са прасковено, кестеново, граховозелено. Парфюмът трябва да е свеж, нежен, ненатрапчив с цитрусова нотка. Chanel №22, Lancomе, Organza, Madam Rochas са много подходящи. Украшението нека бъде наистина ювелирно – верижка, висулка, обеци, игла... с топаз, тюркоаз, сапфир, лазурит и не се учудвайте след това, че всички погледи са приковани към вас.

Близнаци

Дамите-Близнаци са уникални и несравними. Гардеробът им е толкова пълен, че вратите никога не се затварят, а изборът на дрехи става по принципа на случайните попадения. Каквото дръпнат, това ще облекат! Е, има и изключения, естествено, когато щателно подбират облеклото си и предизвикват истинска завист у конкурентките. Бледите нюанси на синьото, сивото, зеленото или цвят шампан ще подчертаят естествената ви красота. Ултрамодерните и екстравагантни парфюми ви пасват идеално. Комбинациите от два аромата са за предпочитане. Изберете 5-Avenue, Parfum D`Ete (Kenzo), Pleasures или 1881-Cerruti. Вие ще се чувствате добре, а околните ще бъдат дълбоко впечатлени. Що се отнася до украшенията и аксесоарите те трябва да са изчистени, без излишни заврънтулки, биметални, с многоцветни камъни като турмалин, цитрин, ахат, топаз, а хризолита и хризопраза имат даже лечебни сили.

Рак

Дамите-Раци, тези нежни същества! Трябва да сте много внимателни с тях, да внимавате с обръщенията. Такива като „раче мое“ не минават. Пробвайте с „радост моя“ по` ще е успешно. Облеклото в празничния ден няма да се различава твърде от ежедневното, защото те се обличат скромно, практично, без излишна натруфеност, но това съвсем не означава, че са клиширани. Напротив! Винаги успяват да измислят нещо оригинално, с което да привлекат вниманието. Може да заложите на два цвята – черно и бяло, сиво и розово, бежово и кафяво. Ще изглеждате не просто добре, ще изглеждате неповторимо. Парфюмите трябва да напомнят за свеж морски бриз, за водни растения, за природа, свързана с вода – та нали е знак от водната стихия! Такива са Escape, D&G Feminine, Ninа Ricci. Изберете подходящото украшение, разчитайки на интуицията си. Отворете кутийката с бижутата и към което посегнете първо – това ще е. Дали ще бъде опушен кристал, лунен камък, планински кристал, изумруд – няма значение. Важното е да е полупрозрачен и да асоциира вода. Ще усетите енергетиката му веднага.

Лъв

Дамите-Лъвици – може да ви изглеждат много кротки и дружелюбни, но това усещане е измамно. Имайте предвид – за Лъвиците или се говори хубаво, или изобщо не се говори! Те избират най-доброто и купуват най-скъпото. Имат безкрайна колекция обувки и чанти и се отнасят към модните тенденции с пренебрежение. Що за идея! Не модата ще им диктува на тях какво да носят, а те ще определят каква трябва да е модата, защото Лъвицата сама по себе си е шедьовър. За празника ще облекат точно... каквото си поискат. Топлите тонове им стоят добре, всичко което създава усещане за широта, слънце и блясък ги радва. Същият критерий е валиден при избора на парфюма – трябва да е не просто елегантен, а впечатляващ и запомнящ се, да излъчва топлота и яркост. Лъвиците са енергични, но бързо изразходват енергията си, за това парфюмите трябва да притежават „зареждащи“ свойства, като например Christian Dior J'Adore, Diоr Addict, Miss Diоr, Eternity, Cacharеl Noa Perle, Poison, Gucci Envy Womаn, Serpentine, Lancome Cоnnеxiоn. Украшенията не правят изключение – злато и диаманти, това е подходящата комбинация. За по-скромни случаи ще свършат работа сердолик, оливин, тигрово око, оникс. Добре е да се носят инкрустирани на пръстени, а не на колиета или висулки. Лъвиците трябва да комбинират подходящите камъни със злато, за да повишават енергетиката им.

Дева

Дамите-Деви (като разберете, че са Деви, не очаквайте всички да са девици!) умеят да съчетават красота и функционалност. Обръщат внимание на детайлите и имат един неоценим талант – няма значение какво ще купят, то може да е най-безличният и невпечатляващ парцал, на тях ще им стои добре. Каквото и да облекат, получаваш усещането, че е направено специално, само и единствено за тях. Ооооо, ама те са идеални!, ще възкликнете. Тц, за съжаление, не е съвсем така, защото на моменти са склонни да харчат безконтролно, при това за глупости. Имат собствен стил на обличане, бялото им стои във всякакви съчетания – с тъмносиньо, бордо, пепел от роза. Девите са много женствени и не обичат сложните комбинации. Що се отнася до парфюмите, те трябва да са със спокойни аромати, без еротичен подтекст и без да предизвикват излишни емоции, подчертаващи естествената елегантност на носителката. Подходящи за празника са Palоma Picassо, Roma, Ysatis, Diva, Sеnsations (oт Jil Sandеr), Anais Anais. Украшенията може и да са семпли, но пък ще са излъчващи енергия, камъни като сердолик, малахит, нефрит, турмалин, халцедон, инкрустирани върху платина или поне върху сребро ще са идеално допълнение към външния вид.

Везни

Дамите-Везни са ценителки на хармонията и непрекъснато търсят баланс между форма и цвят. Успяват да го постигнат и правят впечатление с външния си вид, защото се стремят към съвършенство с неотслабващ ентусиазъм. Подбират дрехите си спрямо фигурата, приемат забележките болезнено. Ще се почувстват удобно, ако изберат за празника неутрални цветове в синята и розовата гама и ги съчетаят с някакво ярко допълнение – колан, шнола за коса. Подходящият парфюм е топъл, уравновесен, непровокиращ. Ароматът да е съвременен, но с нотка, напомняща миналото, да събира в себе си колорит и женственост. Такива са Chiffon Sorbet Escаdа, Fidji, Eternity, Dаlissime, Beautiful, Carоn Flеurs de Rocаille, Dynаstiе Маrinа De Bourbon, Cооl Wаtеr Wоmаn. Кварцът „Венерини коси“ е най-подходящият, позитивен и магически камък за дамите-Везни. Ако е инкрустиран върху пръстен от мед е в състояние да ги предпази от негативни влияния. Други подходящи бижута са изработените с лазурит, сапфир, хризолит, хелиодор.

Скорпион

Дамите-Скорпиони са бунтарки, любителки на приключенията. Обожават разнообразието и нямат нищо против да променят визията си всеки ден. В този ред на мисли за тях празничният ден си е като всеки друг. Те майсторски комбинират взаимноотричащи се на пръв поглед елементи и го правят със завидна лекота и фантазия. Вярно е, че понякога прекаляват, но в повечето случаи успяват да запазят чувство за мярка. Решенията им по отношение на външния вид може да са смели, чувствени и провокиращи, но в никакъв случай не могат да бъдат наречени „кич“. В празничния ден нека изберат дрехи с ярки цветове, удобни обувки, да комбинират с подходящ шал, шапка, чанта в по-убити тонове. Предпочитаните, а и подходящи парфюми са загадъчни, трайни, с леко тръпчив аромат, чувствени и омайни. На тези условия отговарят Vanеssa, Contradiction, Armani, Opium, Sаmsаrа. И тъй като дамите-Скорпионки са обвити в тайнственост, харесваните от тях украшения носят същият отпечатък. Обикновено носят бижута, съчетаващи няколко различни камъка като аквамарин и корал, гранат и опал, които притежават мощна енергетика.

Стрелец

Дамите-Стрелци са жени на крайностите. Може да ги видите облечени в един и същ ден със спортно облекло и с шикозна вечерна рокля. Чувстват се еднакво удобно и в едното, и в другото, стига сами да са го решили и избрали. Контрастите не ги плашат, но и не са склонни да пръскат излишни средства заради едните дрехи. Какво ще изберат за празника зависи от компанията. В облеклото им почти винаги присъства белият цвят и много си падат по етнически и фолклорни мотиви. Индигово, виолетово, златисто – все нюанси, които силно ги привличат. Допадат им екзотични, оригинални, агресивни ароматни композиции с ориенталска нотка. За празника нека изберат нещо по-меко от рода на Magie Noire (Lanсоme), Rush (Gucci), Sсulpture, Gabriela Sabatini, Deep Red (Hugо Bоss), Pоeme, Cerruti, Ultraviolet, Venezia, Amarige d`Amoure Givenchy. В допълнение могат да се украсят с тюркоаз и перли, циркон и топаз, сапфир и аметист – все камъни, които подхождат на дамите-Стрелец. Контрастни или хармонични, масивни или семпли, едноцветни или пъстри тези накити запазват стабилно енергийното им ниво и ги защитават от зловредни влияния.

Козирог

Дамите-Козирози (запомнете, те не са Кози!) се обличат разкошно. Мисълта, че когато минават по улицата всички погледи се обръщат след тях, ги блазни много. Те са сексуални, възхитителни и... самостоятелни. Техните цветове са червено и черно в комбинация със златно. Модата си е мода, но дамите-Козирози не биха рискували с прекалено авангардни новости. Не са максималистки и наблягат на онова, което им отива, а не на масовия вкус. Те са изискани, чувството им за мярка е безупречно, което личи и по избора на използваните парфюми. Аромати на дървесина и треви, на гора и море, на цитруси и пролетни цветя са от любимите им. Парфюмните им композиции са толкова пищни, колкото и коктейлите, които пият. Уважаващата себе си дама-Козирог употребява само качествени парфюми, а ако има достатъчно финансови възможности купува т. нар. „класически“ аромати, напомнящи романтиката на миналата епоха. За празника изберете от собствените си запаси Miracle, Gucci, Dolce Una, Sicily (Dolce & Gabbana), Orgаnza, Oсean Dreаm, Roссo Barоссо Silver или Pretty Nina (от Nina Ricci) – с всеки един от тях ще се чувствате неотразими. Рубин, гранат, аметист – камъни, с чиято помощ дамите-Козирози понасят трудностите по-лесно. Ако пък предпочитате истинска класика, то изберете си камък с черен цвят – черен ахат, черен турмалин, обсидиан, хематит, обкован в злато.

Водолей

Дамите-Водолеи са надарени с изключителен артистизъм. Облеклото за тях изобщо не е проблем. Не пълнят гардеробите си с ненужни дрехи, всичко което не носят – раздават или подаряват. За тях най-предпочитаните дрехи са спортните. Чувстват се удобно, а на всичкото отгоре им стоят добре. Имат свой стил и вкус, доверяват се на интуицията си. Не отделят на модата повече внимание, отколкото преценяват, че заслужава, а обикновено преценяват, че не заслужава да се занимават с нея. Подходящите цветове са в спектъра на светловиолетовото до аристократично синьото, като не бива да се отказват от черното и бялото. Подбират моделите според фигурата си и не се безпокоят да я покажат, ако си заслужава. Съвсем не стои така въпросът с парфюмите. В тази област търсят нещо ново и оригинално. Избират селективни парфюми, които са в групата на елитните и носят специфични оттенъци, например на мед, карамел, шоколад или плодове. Чрез тях изразяват настроението и развихрят фантазията си. Търсят чувствени композиции, съчетание на цитрус и ванилия, кардамон и канела, допълнени с цветиста гама. За дамите-Водолеи са подходящи сюрреалистичните и ексцентрични парфюми като XS Paco Rabanne, Santos Cartier, Oh Lala, Givenchy Oblique, Yves Rocher, Agent Provocateur, Kenzo Le Monde с които ще впечатлят цялата празнична компания. И като се има предвид влечението на дамите-Водолеи към спортното облекло много лесно можем да определим подхождащите за тях камъни. Това са флуорин, авантюрин, цитрин, лазурит, инкрустирани върху пръстени с изчистена форма, без излишни джуфки.

Риби

Дамите-Риби (нали се сещате, че и акулите са риби!) са съблазнителни, мечтателни и привлекателни. Фигурата им обикновено е ако не перфектна, то поне изрядна и избират дрехи, които я подчертават – дънки и тениска, дънки и потниче, въобще дънки (клин, впит панталон, тясна пола) и... Те обличат дрехи, с които се чувстват уверени и могат да присъстват както на делова среща, така и на рокконцерт. Не си позволяват да харчат прекалено много за облекло, но се грижат старателно за външния си вид. Подходящите цветове са в синята гама, сребристо или преливащи тип „жен-шен“. И като се има предвид вродената романтичност на дамите-Риби то парфюмите, които харесват са олицетворение на романтиката и сензитивността. Ароматите на лотос, лилия и орхидея са в пълна хармония с интуицията на дамите-Риби, а в съчетание аромати от ориенталската или шипровата категория им създават усещане за лекота и защитеност. За празника подходящите парфюми са Miracle (Lancomе), Jai Оse (Guy Larосhe), Dunе (Christian Dior), Davidoff Cool Water, Champs Еlysееs, Junglе, Ozone. За допълнение към тоалета може да се използват перли, корали, лилав аметист, най-добре като инкрустация върху пръстен от бяло злато, платина или сребро с кръгла форма, топченца и възелчета.

Астролог: Петя Георгиева

Коментирай
Свободно време