Свободно време

Забавни великденски игри

Весели начини да отпразнуваме Великден

28.03.2013г. / 15 45ч.
Петя Зефирова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Очаквате ли гости тази година на Великден? Ако ли не – поканете! Българите сме способни да си измислим много и най-различни поводи да излезем и да се почерпим, но празници като Великден и Коледа носят особено приятно семейно настроение. Така или иначе сме боядисали шарени яйца, накупили сме шоколади във формата на зайчета, изпекли сме козунак – трапезата е готова, компанията ще е весела! С какво можем да се забавляваме освен с чукане с яйца?

Ето няколко игри, които са подходящи предимно за деца, но никой няма да ни се разсърди, ако събудим отдавна заспалото дете в себе си и ние!

Опашката на заека

Свързани статии

Потърсете весела, достатъчно голяма картина на заек и я закачете на стената. Може предварително да си отделите един следобед, в който да се позабавлявате с децата, рисувайки и подготвяйки постера със заека. След това залепете по една топка памук на няколко парчета тиксо със двойно залепване, за да направите опашките. Намерете парче плат или шапка, с която да закриете очите на играчите. Всеки участник застава на няколко стъпки от картинката и със затворени очи и опашка в ръка се стреми да уцели точното място.

Горещо яйце

Може би като малки сте играли на гореща топка. Е, тук принципът е същият, само че имаме и музика. Изберете най-веселите песни, за които се сещате и наредете столове в кръг. Трябва ни само едно яйце. Избира се един участник, който ще е диджеят, и той сяда така, че да не вижда кой къде е седнал. Пуска се музиката и се започва предаването на яйцето от един участник на следващия. В момента, в който диджея прекъсне музиката, този, който държи яйцето, изгаря. И така, докато не остане един победител.

Надпревара с чували

Можем да използваме не груби брезентови чували, а меки калъфки за възглавници. Може дори да нарисувате заешки крачета и опашка от другата страна с бои. Изберете си трасе за състезанието, пъхнете и двата си крака в чувала. С ръце го придържайте, за да не се изхлузи, и при сигнала за начало, започнете да скачате като зайци. Първият, стигнал до финала, печели!

Прехвърляне на яйце

Ще ви трябват няколко сурови яйца, отбори от по двама души и пространство, което ще можете лесно да почистите. Участниците застават двама по двама един срещу друг и започват да си подхвърлят яйцето, като след всяко успешно разменяне, минават крачка назад. Печели този отбор, който последен счупи яйцето си.

Коментирай