Свободно време

Румяна Йохнева: Работещата майка се справя с добро планиране

Интервю с Румяна Йохнева за Az-jenata.bg

30.04.2013г. / 13 03ч.
Джадала Мария
Румяна Йохнева: Работещата майка се справя с добро планиране

Румяна Йохнева е мениджър маркетинг и бизнес развитие на успешния интернет сайт getlokal.com. За трудностите да си бизнесдама в България, която съчетава и отговорностите на родител, разказва Румяна пред Az-jenata.bg

Разкажете ни накратко за проекта Getlokal?

Идеята за Getlokal се роди като отговор на "рекламата от уста на уста". Всъщност решихме, че е крайно време потребителите да говорят за бизнесите в България, а не само фирмите да се рекламират пред потребителите. Тази концепция е много популярна в САЩ и Европа, а вече и на Балканския полуостров, защото Getlokal съществува в Румъния и Македония, а от началото на май – и в Сърбия.

Къде предпочитат да излизат младите и доколко използват именно интернет за ориентиране къде и какво се случва?

Младите, слава богу, ходят навсякъде! Естествено, зависи от сезона и много други фактори, но като се започне от природни забележителности, премине се през училища, университети и библиотеки, и се стигне до концерти и нощни клубове – винаги и навсякъде има млади хора, които искат да се забавляват и да оползотворяват свободното си време.

Информацията за къде, кога, кой ще бъде там, как да стигна и какво да очаквам е най-изчерпателна и актуална именно в интернет. Всички, независимо от възрастта и пола, вече се ориентират в интернет, там търсят препоръки от други като тях и там се връщат, за да споделят своето преживяване.

А какво предлага сайтът ви за родители и семейни хора?

На тях, както и на всички останали, предлагаме избор от места и събития, които да посетят, статии, които да прочетат и списъци с полезна информация по интереси. Имаме специализирана категория за деца, но почти навсякъде в сайта родителите и семейните хора могат да намерят неща, които ги интересуват – в секцията за дома и градината, туризъм и почивки и пр.

Вие самата как намирате баланс между служебни задължения и майчинство?

Честно казано, с много въображение, добро планиране и най-вече – чувство за хумор, което за съжаление е много трудно малко преди полунощ J. Не мога да си изкривя душата и да кажа, че няма напрежение, но все още очаквам отговор на молбата ми за увеличаване на денонощието.

Коментирай