Свободно време

Учене на чужд език чрез забавление

Изучаването на чужд език може да бъде приятно начинание

13.05.2013г. / 11 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка:Sxc.hu

Снимка:Sxc.hu

Незнаенето на чужд език е бариера, а владеенето му е богатство. Познанията по чужд език не само дават самочувствие, но и отварят много врати. Ползвайки чужд език можете да разширите кръга си от познанства в социалните мрежи, а също така да увеличите многократно шансовете си за намиране на по-добра работа.

Ако моментът в който сте решили да придобиете познания по даден език е настъпил, но въпреки старанието нещата не се получават, няколко трика ще ви помогнат.

Ученето трябва да бъде и забавно, защото така привлича и задържа вниманието ни. По този начин приемаме новата информация с лекота и удоволствие. Много обучителни програми, които са включили играта в образователния процес са дали положителни резултати.

Свързани статии
  • Започнете със слушането на музика. Любимите ви песни със сигурност съдържат смисъл. Учете думите от текстовете им.
  • Гледайте филми. Детски и образователни програми на чужд език. Ако до момента не сте имали контакт с езика, първите дни е възможно нищо да не разбирате. Но съвсем скоро ще забележите колко много думи разпознавате.
  • Пишете всяка нова дума поне по десет пъти. Повторението е майка на знанието!
  • Мобилният ви телефон, профилите в социалните мрежи позволяват да бъдат управлявани на много чужди езици. Изберете този, на който сте се спрели да изучавате.
  • Четете книжки. Започнете с детски книжки за най-малките. Постепенно преминете към по-обемни.
  • Интернет също може да ви бъде полезен. Посещавайте сайтове с тематика, която ви интересува. Четенето на чуждоезични статии също помага да развивате вече натрупаните познания.
  • Разговаряйте без да се притеснявате, че може да объркате някоя дума. Ако не грешим, няма как да се научим.
  • Много сайтове предлагат онлайн тестове за упражнения. Там също така може да намерите полезна и интересна информация свързана с граматиката.
Коментирай