Свободно време

Столични паркове станаха арена на скоростен бадминтон, познат като спийдминтън

Събираха се дарения за българските параолимпийци

22.05.2013г. / 09 30ч.
Аз жената
Столични паркове станаха арена на скоростен бадминтон, познат като спийдминтън

На 17 май бе даден стартът на благотворителната кампания в помощ на българските параолимпийци.

Специални гости на откриването бяха Министърът на физическото възпитание и спорта Петър Стойчев, Заместник-министърът на физическото възпитание и спорта и олимпийска гордост на България – Йордан Йовчев, Председателят на Българската Параолимпийска Асоциация Илия Лалов и много известни лица от спортните среди, сред които и бронзовият медалист от Параолимпиадата в Лондон 2012 Радослав Златанов, който е и лице на кампанията.

Състезанията се проведоха в три поредни дни (петък, събота и неделя) паралелно в Борисовата градина и в Студентски град.

Само отборите по двойки в турнира по спийдминтън бяха 98 или 196 участника. Включиха се доста международни отбори, които показаха завидни умения.

Този уикенд състезанията продължават отново три поредни дни (петък, събота и неделя) в Южния парк до пясъчните фигури и в Студентски град до зала „Христо Ботев“. Началото е 24.05.2013 г. (петък) от 18,00 часа. За атрактивния спийдминтън няма пречки през нощта. След като се стъмни се превръща в блакминтън. Перцето за игра – спийдъра „светва“, а играчите са нарисувани със светещи бои.

Големият финал предстои на 9 юни между победителите във всички преминали квалификации. Шампионът в кампанията ще бъде специален гост на Световното първенство по спийдминтън в средата на юни в Берлин. Със събраните от кампанията средства ще бъде подпомогната подготовката на българските параолимпийци.

Събитията ще преминат под егидата на Българската параолимпийска асоциация и ще набират средства за подпомагане на спортистите с физически увреждания.

Целта на състезанията и паралелните игри е да подтикнат младите хора към по-активен начин на живот и да бъдат събрани средства за подпомагане на Българската параолимпийска асоциация. Асоциацията има належаща нужда от подобряване качеството на съоръженията и условията за подготовка на параолимпийците ни.

 

Коментирай