Свободно време

Софтуер ни помага в превода

Да минем отвъд границите на майчиния език

02.07.2013г. / 13 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Когато искаме да общуваме с хора от други държави, континенти и култури, често изпитваме затруднения, защото не говорим и не разбираме техния език. Например, ако в социалните мрежи се сприятелите с хора, които говорят мандарин, ще ви бъде трудно да комуникирате.

За тази цел е създаден специален софтуер наречен Babylon.

Свързани статии

Добре е всеки от нас да го инсталира на компютъра си, защото той ще ни позволи да се разпрострем отвъд границите на майчиния език. След инсталирането му, маркирате желания от вас текст и превеждате на избрания от вас език.

Възможно е да има и леки неточности в превода, но определено с този преводачески софтуер ще схванете основния смисъл. Може да бъде инсталиран и на мобилния ви телефон.

Може да се използва за превод на уебсайт, електронна поща. Програмата превежда на 75 езика, между които са български, арабски, испански, мандарин, руски и други. Включва енциклопедии, речници и насоки за правописа.

Позволява да напишете текст на родния си език и да бъде преведен на друг. Той е чудесен инструмент и помагало за тези, които изучават чужди езици. Използвайте го винаги, когато имате нужда.

Коментирай