Свободно време

Как стресът се отразява при жените

Намалете темпото и се грижете повече за себе си

18.07.2013г. / 09 34ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Стресът е сочен като първоизточник на редица физически и психически проблеми. Живеем интензивно. Съобразяваме се със срокове, вечно бързаме за някъде и обикновено се опитваме да свършим няколко неща наведнъж. Резултатът не закъснява. Чувстваме се уморени, а продуктивността е намалена.

Свързани статии

Такова е ежедневието на жените. Стремим се да бъдем добри в кариерата, вечер да сме домакини и грижливи майки. Забравяме, че имаме нужда от почивка, от разкрасителни процедури и стресът за пореден път взима превес.

Какво ни отнема стресът? Вижте няколко наистина важни причини, които да ви накарат да намалите темпото и да обърнете повече внимание на себе си. Защото го заслужавате!

  • Загубата на коса

За жалост косопадът при жените в следствие на стрес е често срещан. Емоционалният или психологически стрес, може да доведе до интензивна загуба на коса.

  • Увеличаване на теглото

Според едно проучване, наддаването на тегло при жените поради стрес е често срещано явление. Този проблем е свързан и с други фактори причинени от него, като безсъние и недоспиване.

  • Намалено сексуално желание

Грижите, тревогите и депресията се отразяват отрицателно върху либидото. По време на стрес ние отделяме хормона кортизол, който ни държи далеч от интимната ни половинка.

  • Депресия

Стресът винаги води със себе си и депресивни състояния. Дамите са два пъти по-склонни към депресия, в сравнение с мъжете.

Нека вашата промяна започне от днес. Всеки ден правете малки крачки, които да ви карат да се чувствате щастливи. Изберете ново занимание, което да ви разтоварва или терапии, които да ви накарат да гледате на света около вас с други очи.

Коментирай