Свободно време

В плен на августовските жеги

Августовски жеги и почивки

02.08.2013г. / 10 50ч.
Вергиния Генова
Снимка: Gettyimages.com

Снимка: Gettyimages.com

Август си спечели славата на най-отпускарския месец. И откакто го установих това, взех да се възмущавам, че се подчинявам на това правило. Всички направо, аз на опаки. Всички смятат, че е готино да излезеш в отпуск през август, заедно с всички – само аз най-вероятно – не. Но едно е да смяташ как е по-умно, друго е да вземеш да го направиш.

Сега и да ви казвам аргументите вече е късно, пък аз всяка година си ги повтарям и все не ги реализирам. Но да кажем идеалният вариант цялото време е ваше, вие може да си планирате всичко, защо не е гот да изберете почивката ви да е през август.

Е, тук трябва да уточня, че това предпочитание е само за хора, които искат много пространство наоколо, да не е много горещо, да няма много тълпи и т.н. ей такива благости, които през август ги няма.

Идилията на широките празни улици е в големите градове. Всички са се изнесли и си е прекрасно да си се разхождаш, да си работиш мирно и кротко, без да ти почукват с маникюр за крайни срокове и други стресове.

Свързани статии

Все пак едно е цяла София и още няколко града да се изсипят по морските курорти, а цяла Варна в планинските. И примерно да се срещаш с познатите си на всеки метър в Несебър. Което пък от друга страна си е хитър ход. В големите градове вероятността да срещнеш случайно познат е много по-малка, отколкото да се засечете в един и същи курорт. Понякога тези срещи са супер приятни, но ако срещнете някой нежелан и той ви се лепне за почивката или му дължите пари – кофти.

Както се досещате, всички плюсове и минуси произлизат точно от тази миграционна вълна на работещите.

В заведенията по морето е претъпкано и чакаш поръчката с часове, докато в София те молят да влезеш и те обслужват като крал.

Трафикът, пазарските центрове, намаленията и т.н. всичко следва миграционните процеси.

И ако искате да избягате от тълпите, шума, стреса всъщност август трябва да си останете на работа.

Обратно – ако се стремите към шумните компании, денонощния купон и сте от хората, за които формулата е „луд умора няма“ в никакъв случай не оставайте през август у дома. Ще се обречете на скука и самота.

Коментирай