Свободно време

Звездите, които не спират да променят имената си

Странни и малко ексцентрични, те винаги шокират своите фенове

08.08.2013г. / 17 15ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Светът на известните и успелите в шоубизнеса е труден за разбиране. А може би и не трябва да се опитваме да го разгадаем. Не малко пъти сме били свидетели на това как някои от най-любимите ни изпълнители променят своите имена и псевдоними.

Свързани статии

Всеки път ни шокират и се питаме дали от скука или го правят просто от ексцентричност? Вижте кои  звезди не спират да променят имената си.

Рожденото име на Майли Сайръс е Дестини Хоуп Сайръс. Майли е съкратено от "Smiley", защото тя винаги е усмихната. Най-напред тя става известна като  Хана Монтана. През 2008 година официално промени името си от Дестини на  Ray Cyrus Miley. 

Шон Джон Комбс. Зад това дълго и сложно за произнасяне име стои познатият ни рапър Пъф Деди. През 2001 година реши да го смени на  P.Diddy, а през 2005 година се отказа от буквата „P“ , за да започнем да го наричаме просто  Diddy. 

Рапърът Келвин Бродус,  който преди седмици зарадва българската публика с концерт, е известен като Snoop Dogg. Определено шокира своите фенове, като обяви, че променя Snoop Dogg  на  Snoop Lion, защото бил преименуван от растафар свещеник в Ямайка. Рапърът пусна компилация от електронна музика под името DJ Snoopadelic. Първоначално той се казваше  Snoop Doggy Dogg, а понастоящем записва последния си албум под името Snoop Dogg. 

Освен музикантите, писателите също сменят своите имена. Кой би повярвал, че поредицата на Хари Потър ще има такъв успех. Защо сменя името си неговата авторка? Джоан Роулинг използва псевдонима J.K.Rowling, защото се е страхувала, че момчетата няма да искат да прочетат нейните книги, ако разберат, че те са писани от жена. Наскоро писателката издаде нова книга под псевдонима Робърт Гълбрайт.

Съпругът на Бионсе премахна тирето в името си и от  Jay-Z официално е Jay Z. Без значение дали има тире или не, на нас определено ни харесва повече да го наричаме така, отколкото с името, дадено му от родителите Шон Картър. 


Снимки: Reuters

Коментирай