Свободно време

Известни личности, преборили рака

Дъстин Хофман е успешно лекуван от рак

09.08.2013г. / 14 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Ракът е коварна болест и въпреки превенциите, тя може да се появи в живота на всеки от нас.  Преминаването през различните етапи на болестта са трудни, както за болния така и за близките му.  За да победиш рака се изисква много смелост, силен дух и може би малко късмет.

Свързани статии

Вижте някои от звездите, които успешно пребориха рака.

Синтия Никсън

През 2006 година година при рутинен преглед на актрисата се поставя диагнозата рак на гърдата. Самата тя споделя, че докато е минавала през този ад, не е искала да обяви състоянието си публично, за да избегне посещенията на папараците пред болницата.

Иън Маккелън

През 2012 година за ужас на феновете на актьора, бе оповестено, че той има рак на простата. Тогава той сподели, че е бил цитиран погрешно, и че неговата борба с рака е приключила 6 години по-рано. 



Дъстин Хофман е успешно лекуван от рак. Диагнозата бе пазена дълбо време от обществеността. Болестта на 75-годишния актьор е била навреме открита и лекувана, чрез хирургична намеса. Въпреки, че не се съобщава за вида рак, актьорът се чувства добре и продължава  със следоперативното лечение. 

Кати Бейтс

Носителката на Оскар води дълга борба с рака. Първоначално заболява от рак на яйчниците, а осем години по-късно откриват рак на гърдата. В следствие на това, тя се подлага на двойна мастектомия. 

Майкъл Хол

Името му ни е познато от филмите „Два метра под земята ООД“ и "Декстър". През 2009 година лекарите му поставят диагнозата  лимфом на Ходжкин. За щастие, болестта е открита и лекувана навреме.

Снимки: Reuters

Коментирай