Свободно време

Разходка до Виена

Разгледайте галерията ни със снимки

12.08.2013г. / 10 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Пътуването е като мечтите. Поставяш си цел и предприемаш стъпки към тяхното осъществяване. Всеки от нас би искал да има възможност за повече пътувания до красиви места. От далечни и екзотични кътчета до красиви дестинации в Европа като Виена. Само този, който я е посетил, може да разкаже за нейната магия. Красива, е твърде недостатъчно да се каже за австрийската столица.  

Свързани статии

Има толкова много забележителни сгради и места, че ако тръгнем да ги изброяваме всички, със сигурност ще пропуснем някое. Виена е необикновена както през лятото, така и през зимата. Ако вече сте били в лятна ваканция, отделете си малко време през зимните месеци.

Около Коледа пред сградата на кметството се организира Wiener Christkindelmarkt. Там под звуците на хубава музика и безброй коледни светлини, може да опитате от хубавия пунш, наденичките, захаросаните ябълки или да купите сувенири за спомен. Няма как да посетите Виена и да не се отбиете през Щефансдом. Катедралата в готически стил, чийто строеж започва през 12 век.

Паркът Шонбрун заедно с двореца и зоопарка ще ви оставят без дъх. Ако не сте виждали фламинго или пингвини наживо, виенският зоопарк  ще ви срещне с тези и много други обитатели. На където и да се обърнете в този град ще виждате невероятна архитектура и зелени градини.

Искате да се повозите на файтон? Заповядайте! Непосредствено до Щефансдом любезни кочиаши ще ви разходят из града. Не забравяйте и разходката с корабче по река Дунав и веселите моменти в Пратера (увеселителен парк). Ако сте решили да пазарувате, този град предлага добри възможности за шопинг. На търговската улица Mariahilfer Straße  и на Stephansplatz са разположени бутиковите магазини на едни от най-луксозните марки за дрехи и бижута.

Разбира се, около тях винаги има и приятни заведения, където човек може да отдъхне от дългата разходка и да изпие чаша хубаво кафе. Разгледайте галерията ни със снимки. Те представят една малка част от Виена, но се надяваме да ви грабнат и скоро да я посетите. Дано този град остави във вас незабравими спомени.

Снимка: Reuters

Коментирай