Свободно време

7 юли – Европейски ден на шоколада

Да ви е сладко

07.07.2020г. / 07 33ч.
Михаела Лазарова
Снимка: pexels

Снимка: pexels

Хубаво е, когато се събудиш и разбереш, че е Ден на целувката, Ден на прегръдката. Денят започва обещаващо добре.

На 7 юли отбелязваме Европейският ден на шоколада. В Америка на 28 октомври е национален празник на шоколада, а на 13 септември Световен ден на шоколада.

Шоколадови сладки без брашно

Така че има много дати в календара, които могат да се отбележат като празник на шоколада. Преди време археолози открили, че има данни за използването на какаовите зърна за направата на какаова напитка още от 1000 г. пр. н. е.

20 прекрасни рецепти с шоколад

В Европа през XVI век добива популярност пиенето на сладка какаова напитка. През този период в Англия е открита и първата шоколадова къща.

Така до наши дни, в които какаовите блокчета са се превърнали в един от най-популярните продукти в световен мащаб.

Свързани статии

Как се празнува такъв празник? С много усмивки. Първо и задължително условие е да изтичате до магазина и да си купите шоколад. Знаете, че той стимулира отделянето на хормона на щастието-серотонин. Черният шоколад, който е с поне 70% съдържание на какао, се грижи за здравето на сърцето и понижава кръвното налягане.

Може би ще искате да изненадате любимия човек с нещо красиво, направено изцяло от шоколад или ще отбележите празника като направите невероятно шоколадово суфле. Разгледайте галерията ни с шоколадови изкушения. Те са истинско изкуство, създадено с много любов.

Коментирай