Свободно време

Как да придобиете знания безплатно

Единственото условие е да разбирате английски или друг западен език

19.09.2013г. / 16 31ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Обичате ли да четете книги, да гледате образователни програми, които разказват за история, технологии, литература и какво ли още не? Ако сте от тези любознателни хора или сте учащи, за вас са следващите няколко сайта, които предлагат отворени и безплатни курсове по физика, математика, световна история, литература, инженерни науки и много други.

Единственото условие е да имате познания по западен език (предимно английски).

Open Yale Courses

Тук може да намерите курсове по хуманитарни науки, както и по астрономия, физика, биология, икономика, музика, социология, религия и много други. Разполагат с видео- и аудиоклипове, но може да ги намерите и под формата на текст. Аудио- и видеоматериалите са достъпни в YouTube и iTunes.

Свързани статии

Khan Academy

Този сайт разполага с над 1 200 видеа. Ако се интересувате от аритметика, физика, химия, световна история, науки и други, това е вашето място. С помощта на видеоуроците бързо ще навлезете в желана от вас материя, особено тези, които са в езикови гимназии или чужди университети.

webcast.berkeley

Университетът „Бъркли“ всеки семестър избира курсове, които да сподели за всички, които се интересуват. Имате възможност да избирате курсовете качени по семестри и години, както и дисциплината, която ви интересува.

И не на последно място е Scitable, който представлява свободна научна библиотека. Там може да намерите информация за клетъчна биология, влечуги и еволюция, както и други образователни теми. Там имате възможност да създадете свой акаунт и да комуникирате и с други хора от различни краища на света.

Във всеки сайт има правила за използване и споделяне на темите. Останете любознателни и отворени за нови знания, това ще ви отвори много врати.

Коментирай
Здраве и красота