Свободно време

Едни от най-добрите места за пазаруване

Виена и ...

27.09.2013г. / 16 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Кои са най-добрите дестинации за шопинг в света?

Виена

За разлика от нашата столица, магазините в австрийската затварят рано и са точни до секундата. Това ще затрудни в известен смисъл обиколките по магазините, но има прекрасни места, в които може да изпиете по едно хубаво кафе.

Покрай Коледа пред сградата на кметството се организира голям коледен базар. Много красиви светлини, пунш, лакомства, наденички, музика и приятни спомени.

Дубай

Дубай е синоним на лукс, злато, блясък и високи технологии. Всеки, който е посетил тази дестинация споделя, че се е намирал като в приказно царство. В Дубай се намира и най-големият мол в света, с тематични паркове, водопади, ледена пързалка, аквариум.

Това място е наречено закрит курорт. Струва си да отделите средства и да го посетите за един хубав пазар.

С танцова стъпка се отправяме към Буенос Айрес.

Аржентина, танго, рози и един друг свят. Красиви улици със стара архитектура, много магазинчета със сувенири и кожени изделия, в които може да договорите и по-ниска цена. Не липсват и търговските центрове.

Хонг Конг

Обявен е за един от най-добрите азиатски градове за пазаруване. Изключителна динамика, светлини и вкусна храна. Трудно е да се определи дали ресторантите или магазините са повече, но едно е сигурно – ще си изкарате незабравимо там.

Париж

За тези, които търсят не само романтика, френската столица предлага дълги улици с бутици на едни от най-луксозните марки за дрехи и бижута. Разбира се има много магазини, в които може да закупите подаръци и на достъпни и ниски цени.

Лондон

Лондон изпреварва всички европейски градове както по количеството магазини, така и по наличието на международни и местни марки. Там може да намерите невероятно ниски цени. Всяка година през януари (най-вече) градът е посещаван от много туристи, дошли да пазаруват.

Снимки: Reuters

Вижте още:

Коментирай